Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

De Bitcoin prijs crasht met 12% maar Reuters voorspelt grote rally

De afgelopen twee dagen zag Bitcoin zijn koers flink dalen. De cryptomunt kende woensdag een aanzienlijke uitverkoop en die zette vandaag voort. Over het geheel genomen verloor de BTC ongeveer 12 procent van zijn waarde en daalde het van $ 11.950 tot $9.990. Het neerwaartse sentiment zorgt voor veel angst bij investeerders. Velen voorspellen dan ook dat de prijs kan dalen tot $9.600.

Bitcoin koers daalt tot $9.990 – Bron: Tradingview

Ook de aandelenmarkt crasht

Bitcoin was echter geen op zichzelf staand geval. De abrupte koersval van de cryptomunt viel samen met een vergelijkbare beweging bij de traditionele aandelenmarkten. De Amerikaanse aandelen daalden donderdag ook sterk, waarbij de technisch onderlegde Nasdaq Composite Index met 5 procent kelderde tot 11458 punten, wat de grootste eendaagse daling is sinds 11 juni.

Ook de goudprijs daalde met 3,11 procent ten opzichte van zijn wekelijkse hoogste punt op $1.992,56 per ounce. Slechts één belangrijke factor steeg, namelijk de Amerikaanse dollar.


Een sterke dollar

De referentie-index van de dollar die de sterkte van de USD meet ten opzichte van andere vreemde valuta, sprong eerder deze week omhoog van zijn laagste punt in twee jaar. De stijging bedroeg ongeveer 1,15 procent wat vrij veel is voor een grote valuta.

USD index stijgt vanaf dieptepunt – Bron: Tradingview

Het lijkt er dus op dat daytraders terug zijn gegaan naar de Amerikaanse dollar na evaluatie van recente groeirapporten in de Amerikaanse economie. Eerder deze week lieten de productiegegevens van het land verbeteringen zien en daalden de wekelijks gecorrigeerde werkloosheidsuitkeringen.


De Bitcoin poll van Reuters

Een kortetermijnherstel op de Amerikaanse dollarmarkt betekent niet direct dat de valuta nu ook voor een langere tijd blijft stijgen.

De mediamagnaat Reuters ondervroeg 75 strategen over de vooruitzichten van de Amerikaanse dollar voor het jaar 2021. Een meerderheid van hen zei dat ze verwachten dat de daling van de dollar zal worden verlengd zolang de Federal Reserve haar rentetarieven rond de nul houdt. Daarnaast zal het stimuleringsbeleid van de Amerikaanse centrale bank voor hogere inflatie zorgen.

“De beleidsmaatregelen van de Fed hebben geleid tot de belangrijkste reden waarom de dollar de afgelopen vier of vijf maanden zo sterk is verzwakt”, vertelde Lee Hardman, valuta-econoom van Reuters.

Ondertussen zien we dat de safe-haven assets, bitcoin en goud, een vijand worden van de dollar. Wanneer de dollar prijs stijgt zien we de goud en bitcoin koers dalen en vice versa.

Uit de peiling van Reuters blijkt dat het recente herstel van de dollar meer technisch is dan fundamenteel. De uitkomst is dan ook dat men denkt dat de Bitcoin prijs een grote stijging tegemoet gaat en dat de dollar koers verder zal dalen.

 

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten