Bitcoin

De waarde van Apple toont aan hoe klein Bitcoin nog steeds is

Hoewel de Bitcoin en cryptowereld het afgelopen decennium enorm is gegroeid, heeft het nog steeds maar een kleine waarde in vergelijking met reguliere markten. Zeker als je gaat kijken naar beursgiganten zoals Apple.


Genoeg ruimte tot groei

De aandelen van Apple hebben een verbluffende waarde van $2 biljoen. Dit terwijl al het kapitaal dat in de cryptowereld zit ‘slechts’ $327 miljard bedraagt.

De crypto-industrie is ging in 2008 van start, met de introductie van de whitepaper van Bitcoin. Sindsdien is de markt uitgegroeid tot een miljarden business. De Bitcoin prijs steeg van minder dan $1 per token naar $20.000 op zijn hoogste punt ooit.

Ondanks de grote opmars heeft de hele crypto-branche nog steeds maar een fractie van de totale omvang van Apple’s aandelen. Dat betekent dat de marktkapitalisatie van de Blockchain-industrie als geheel zou kunnen verdrievoudigen en nog steeds niet de marktwaarde van Apple bereiken.

Het technologiebedrijf heeft momenteel de grootste marktkapitalisatie op de Amerikaanse aandelenmarkt, gebaseerd op gegevens van TradingView. “Het is het eerste beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf dat een marktkapitalisatie van $2 biljoen bereikt”, zei CNBC over Apple.

Als één bedrijf zoveel meer waard is dan de hele crypto industrie, dan lijkt de cryptomarkt nog genoeg ruimte te hebben om te groeien.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers duikt opnieuw omlaag door escalatie in het Midden-Oosten
Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving