Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Dit is de reden van de Enorme Chainlink Stijging

Een enorme krapte op de futuresmarkt is waarschijnlijk de reden waarom de Chainlink prijs zaterdag met 52 procent is gestegen. LINK blijft nieuwe records vestigen. De koers is gisteren zelfs met meer dan 35% gestegen tot een waarde van $13,88.

LINK/USDT bereikt record van $13,80 – Bron: Tradingview

Niet alleen Chainlink laat een sterke opwaartse trend zien. Ook zijn concurrent Band Protocol (BAND), dat ook als een netwerk voor oracles fungeert steeg met 40% tot een nieuw record van $12,44.


Wat zit er achter de Chainlink stijging?

De plotselinge opwaartse trend van LINK werd waarschijnlijk voornamelijk veroorzaakt door de druk op short contracten op de futures markt. Omdat LINK voortdurend stijgt, bleef het financieringspercentage onder de 0% en schommelde het zelfs op -0,02%.

De cryptocurrency-futuresmarkt maakt gebruik van een mechanisme dat “financiering” wordt genoemd om ervoor te zorgen dat de markt in evenwicht blijft. Wanneer de markt sterk in de richting van kopers beweegt, moeten kopers verkopers geld betalen en vice versa.

Als er bijvoorbeeld een overweldigend aantal handelaren is die Chainlink shorten op de Binance Futures exchange, dan zou het financieringspercentage negatief worden. In deze situatie moeten verkopers mensen met een long contract betalen om hun posities te behouden.

Gedurende de afgelopen uren, terwijl de prijs van LINK steeg, bleef de financieringsratio op Binance Futures negatief. Dit is een indicatie dat, aangezien de prijs enorm steeg, veel handelaren probeerden short te gaan.

Een aanhoudende reeks short contracten veroorzaakte een korte krapte, die op zijn beurt de koopvraag stimuleerde en het momentum van Chainlink stimuleerde.

Een handelaar, bekend als Benjamin Blunts, vertelt dat wanneer de markt aan één kant overvol is, het juist neigt om in de tegenovergestelde richting te bewegen. De handelaar zei:

“Ik zou eigenlijk snel willen shorten, maar het lijkt erop dat iedereen dat doet. Daarom wacht ik op nog een push hoger.”

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten