Bitcoin Nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers de aankomende week kan stijgen

De Bitcoin koers handelt vrij stabiel rond de 17 duizend dollar dit weekend. Maar aan deze rustige periode kan spoedig een einde komen. Alle ogen zijn namelijk gericht op de inflatiecijfers in de Verenigde Staten die op 13 december bekend gemaakt gaan worden.

De maandelijkse resultaten van de Consumer Price Index (CPI) staan deze week centraal. De verwachtingen zijn dat de CPI zal laten zien dat de Amerikaanse inflatie afneemt. Dat is goed nieuws voor risicovolle activa, waaronder de cryptomarkt. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid namelijk gaan leiden voor een minder agressief beleid van de Federal Reserve.

Het is dan ook niet gek dat verschillende analisten voorspellen dat de cijfers een grote koersstijging kunnen gaan veroorzaken de aankomende week.

Deze factoren kunnen gaan zorgen voor een grote koersstijging

James Choi, een macro-econoom en analist geeft een lijst met factoren die ervoor zullen zorgen dat de koersen van risicovolle activa kunnen gaan stijgen.

De piek in de inflatie in de VS, een zwakkere USD en de heropening van China zorgen voor fantastische beleggingsmogelijkheden.

– James Choi

Choi wijst er dus op dat niet alleen de inflatie daling in Amerika een positief teken is voor de wereldwijde financiële markten. De Covid versoepelingen in China zijn ook hele positieve tekenen, zo vertelt de econoom. Langzaam maar zeker lijken we ons weer te bewegen naar een controleerbare wereld economie waarin beleggers vertrouwen hebben. En dat is, juist nu, zo belangrijk voor de cryptomarkt.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten