Bitcoin

Dit is waarom de Bitcoin prijs mogelijk de $11k gaat testen

Na een zware drie weken nadert de Bitcoin prijs opnieuw de $11.000 grens. Vorige week daalde de BTC koers tot onder de $10.500, maar gisteren herstelde de prijs zich tot boven de $10.940.

Op korte termijn zijn er drie factoren die het bullish sentiment kunnen versterken en de prijs boven de $11.000 kunnen drukken. De factoren waarover we dan spreken zijn de investering van Square, een langdurige stabiele fase en de recente piek in actieve Bitcoin adressen.


Square investeert $50 miljoen in Bitcoin

Op 8 oktober kondigde Square aan dat het $50 miljoen aan Bitcoin had gekocht, wat 1% van de totale activa van het bedrijf vertegenwoordigt. In een officiële verklaring zei Amrita Ahuja, chief financial officer van Square, dat de Bitcoin-investering een stap is in de richting van financiële gelijkheid. Ahuja zei:

“Wij geloven dat Bitcoin het potentieel heeft om in de toekomst een meer alomtegenwoordige valuta te worden. Naarmate de adoptie toeneemt, zijn we van plan om op een gedisciplineerde manier te leren en eraan deel te nemen. Voor een bedrijf dat producten bouwt op basis van een meer inclusieve toekomst, is deze investering een stap in die reis. “

Een investering van $50 miljoen voor een bedrijf ter grootte van Square is natuurlijk geen enorme investering. Echter, dit symboliseert wel de stijgende institutionele vraag die instellingen hebben naar de Bitcoin.

De aankondiging komt slechts een maand nadat MicroStrategy voor 425 miljoen dollar aan Bitcoin kocht.


Een lange stabiele periode

De Bitcoin prijs schommelde het grootste deel van de afgelopen maand tussen de $10.500 en $11.000. Wat we vaak zien na zo’n lange periode van stabiliteit is dat er grote volatiliteit volgt. Op dit moment is de volatiliteit nog nog historisch laag, maar diverse technische indicatoren geven aan dat er een toename van volatiliteit aan zit te komen.


Een piek in actieve Bitcoin adressen

Volgens analist Cole Garner is het aantal dagelijks actieve Bitcoin adressen de afgelopen weken flink gestegen. Garner schreef het toe aan een mogelijke toename van de vraag van investeerders in China, na het positieve crypto-rapport van de staatsmedia.

Bitcoin adressen groeien – Bron: Glassnode

Naast de Bitcoin netwerkactiviteit neemt de hashrate voortdurend toe naar nieuwe hoogtepunten. Dit suggereert dat miners vertrouwen hebben in de prijsontwikkeling op middellange termijn. Onderzoekers van Glassnode legden verder uit dat:

“Bitcoin-hash-rate bereikt een nieuwe hoogtepunt en raakt voor het eerst in de geschiedenis 170 exahash. Dat is een stijging van ongeveer 40% sinds de halvering in mei, wat aanzienlijk bijdraagt aan de beveiliging van het netwerk. “

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC