TRUMP
Bitcoin

Donald Trump spreekt op Bitcoin Conference 2024: “Bitcoin zal goud overtreffen”

Vanavond sprak de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump op de Bitcoin Conference 2024. Zijn toespraak begon later dan gepland; Trump verscheen bijna een half uur na het oorspronkelijke schema op het podium. Desondanks was de zaal vol verwachting toen hij zijn toespraak begon.

Bitcoin gaat goud overtreffen

Trump, een uitgesproken voorstander van Bitcoin en cryptocurrency, herhaalde zijn steun voor de digitale valuta. Hij ging zelfs zo ver om te voorspellen dat Bitcoin ooit de marktkapitalisatie van goud zal overtreffen. “Bitcoin is de toekomst. Het is al groter dan ExxonMobil en andere grote bedrijven. Binnenkort zal het zilver inhalen, en in de toekomst kan het zelfs de waarde van goud overtreffen,” zei Trump met overtuiging.

Als ik president ben, ontsla ik Gary Gensler

De voormalige president gebruikte zijn speech ook om kritiek te leveren op de huidige regering en hun beleid ten aanzien van de cryptomarkt. Hij bekritiseerde met name de Securities and Exchange Commission (SEC), die hij beschuldigde van het belemmeren van innovatie in de cryptosector. “De huidige regering probeert de cryptomarkt kapot te maken, en de SEC is een van de grootste problemen,” stelde Trump vastberaden.

Hij beloofde, indien hij opnieuw tot president zou worden gekozen, direct actie te ondernemen tegen de huidige leider van de SEC, Gary Gensler. “Als ik president ben, ontsla ik Gary Gensler en stel ik mensen aan die de cryptomarkt zullen stimuleren in plaats van tegenwerken,” aldus Trump.

Trump is Bitcoin fan

Met deze uitspraken heeft Trump zijn positie als voorvechter van cryptocurrency verder versterkt, wat zijn aanhangers in de cryptogemeenschap zeker zal aanspreken. Het is duidelijk dat zijn visie op de toekomst van de financiële wereld sterk verweven is met de groei en adoptie van digitale valuta’s zoals Bitcoin.

‘Never sell Bitcoin’

Trump kondigde ook aan dat hij van plan is een ‘never sell Bitcoin’ beleid in te voeren voor de Amerikaanse staat. Volgens hem bezit de Amerikaanse overheid momenteel meer dan 200.000 Bitcoins. Hij verzekerde dat onder zijn regering deze Bitcoins nooit verkocht zullen worden, met de woorden: “Please do well,” waarmee hij zijn vertrouwen in de toekomst van Bitcoin benadrukte.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt na gemengde inflatiecijfers uit de VS
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Meer risico in de Bitcoin-handel: leverage stijgt naar recordniveau
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag