Elon Musk
Regulatie

Elon Musk: Amerika gaat failliet

Elon Musk, de man achter Tesla, SpaceX en vele andere techbedrijven, waarschuwt de wereld voor het faillissement van de Verenigde Staten van Amerika. Op Twitter deelde hij een afbeelding waarmee hij wil laten zien hoe de Amerikaanse dollar devalueert in de Zimbabwaanse dollar, een munt die ten onder ging aan hyperinflatie.

Elon Musk is bearish over de Amerikaanse dollar

Voordat Zimbabwe ten onder ging in 2009, produceerde de centrale bank van het land biljetten ter waarde van 100 biljoen Zimbabwaanse dollars; terwijl de prijs van een brood steeg naar 300 miljard Zimbabwaanse dollars.

Voor mensen in Zimbabwe is dat zoals je wellicht begrijpt desastreus geweest voor hun opgebouwde spaartegoeden. Elon Musk lijkt te suggereren dat we iets vergelijkbaars met de Amerikaanse dollar zullen zien gebeuren.

Dat is natuurlijk iets wat je vaker hoort in de Bitcoin-gemeenschap en wat goud-investeerders eigenlijk al decennialang roepen. Tot op heden bleek daar echter weinig van waar. Natuurlijk verliest de Amerikaanse dollar wel koopkracht via inflatie, maar van een ondergang is zeker nog geen sprake.

“Amerika gaat failliet trouwens”, zo tweet Musk op basis van een verhaal van Alex Richardson dat de Amerikaanse overheid 76% van de belastinginkomsten uitgeeft aan het doen van rentebetalingen over de schulden.

Elon Musk en Bitcoin

Hoewel Musk hier niets over Bitcoin zegt, geeft het aan dat de kern van de digitale munt nog altijd iets is wat in zijn hoofd speelt. Niet voor niets investeerde hij in 2021 flink in Bitcoin met Tesla en ook SpaceX heeft Bitcoin op de balans staan.

Op dit moment heeft Tesla nog 9.720 Bitcoin op de balans staan, ter waarde van ongeveer 640 miljoen dollar. Terwijl hij in 2022 aangaf dat Tesla en SpaceX duidelijk de pijn voelen van de inflatie die op dat moment door de wereld golfde.

Of deze uitspraken betekenen dat hij binnenkort weer iets met Bitcoin gaat aankondigen is niet duidelijk. Wat dat betreft blijft Musk een beetje een onvoorspelbaar persoon.

Het ene moment schrijft hij over kunstmatige intelligentie, dan gaat het weer over inflatie en de Amerikaanse dollar en vervolgens kan het weer gaan over het belang van Twitter in het kader van de vrijheid van meningsuiting.

Eén ding weten we zeker: Elon Musk is en blijft iemand die interessant is om te volgen en het is slechts een kwestie van tijd voordat hij weer met een spraakmakende actie komt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?