Elon Musk
Blockchain

Elon Musk: De inflatie heeft een hoogtepunt bereikt en de recessie zal mild zijn

In een nieuwe ontmoeting met de aandeelhouders van Tesla was de miljardair optimistisch over de toekomst van de Amerikaanse economie.

Elon Musk heeft vertrouwen in de toekomst

Tijdens Tesla’s laatste aandeelhoudersvergadering sprak de miljardair zich uit over de moeilijkheden waarmee de Amerikaanse economie wordt geconfronteerd.

Om de hoogste inflatie cijfers in 40 jaar boven te komen, verhoogde de Federal Reserve haar rentetarieven. Dit heeft veel industrieën negatief beïnvloed, waaronder de crypto wereld. Daarbij komen nog velen onzekerheden kijken als gevolg van het conflict tussen Rusland en Oekraïne en de oplopende spanningen met China. Dit heeft ertoe geleid dat veel economen zijn gaan geloven dat de Verenigde Staten een periode van economische recessie zullen ingaan.

Musk heeft al een waarschuwing gegeven over wat ons te wachten staat. Hij verklaarde dat een periode van crisis zou kunnen leiden tot verschillende faillissementen. Dit zou tot eind 2023 kunnen duren. De rijkste man ter wereld lijkt er echter van overtuigd dat het scenario niet zo slecht zal zijn als velen doen vermoeden.

Ondanks dat hij opmerkte dat het maken van macro-economische voorspellingen een recept voor rampen is, voorspelt hij dat de komende crisis relatief mild zal zijn. Een reden hiervoor zou de lage schuld van de meeste bedrijven zijn.

De schuld die bedrijven nu hebben is relatief laag, dus ik verwacht een milde tot matige recessie, misschien 18 maanden of zo.

– Aldus Musk.

Dalende inflatie

De CEO van Tesla zei dat hij en zijn team een goed beeld hebben van waar de prijzen van dingen in de loop van de tijd naartoe gaan. Dit komt door het feit dat het autobedrijf werkt met verschillende producten uit verschillende delen van de wereld.

“We krijgen veel informatie over waar de prijzen van dingen in de loop van de tijd naartoe gaan. Want als je miljoenen auto’s maakt, moet je goederen vele maanden eerder kopen dan wanneer ze nodig zijn. Omdat het een lange toeleveringsketen is met een enorme hoeveelheid vertragingen, dus we hebben een idee waar de prijzen in de loop van de tijd naartoe gaan. Wat we nu zien is dat de meeste van onze grondstoffen, de meeste dingen die in een Tesla gaan, niet alles, maar meer dan de helft, dalen in prijs binnen zes maanden.” Zo vertelt Musk.

Omdat de prijzen van de door het bedrijf gebruikte grondstoffen al dalen, is dit een trend die zich de komende zes maanden zou moeten voortzetten. Daarom verwacht Musk dat de inflatie snel zal dalen.

Voor veel analisten is een verbetering van het wereldwijde economische scenario cruciaal voor de cryptocurrency-markt om opnieuw een bullish cyclus in te gaan en nieuwe hoogtepunten en records te bereiken.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?