Elon Musk, Musk
Regulatie

Elon Musk uit kritiek op Amerikaanse overheid: “VS gaat failliet”

Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, uitte op X (voorheen Twitter) zijn zorgen over de economische situatie in de Verenigde Staten. Hij waarschuwt dat het land zich op een gevaarlijk pad bevindt dat zou kunnen leiden tot een faillissement.

Deze uitspraak kwam als reactie op een bericht over een recordstijging van $204 miljard in de Amerikaanse staatsschuld in slechts één dag. “Amerika is op weg naar faillissement,” aldus Musk.

Staatsschuld VS blijft oplopen

Musk benadrukte recent ook dat de rentebetalingen op de staatsschuld nu zelfs hoger zijn dan het totale defensiebudget van de Verenigde Staten. Hij noemt deze statistiek absurd en vindt dat het de urgentie van de situatie alleen maar onderstreept. Volgens hem wakkert het huidige tempo van de overheidsuitgaven de inflatie aan en zet het het land op een onhoudbare koers.

De groeiende schuldenlast baart Musk al langere tijd zorgen, en hij uit zich regelmatig over deze kwestie. Zijn opmerkingen zijn dan ook niet nieuw, maar ze worden steeds urgenter naarmate de Amerikaanse schulden blijven stijgen.

In reactie op de toenemende zorgen over de economische instabiliteit in de VS stelde Musk voor om een commissie op te richten die zich richt op het verbeteren van de overheids efficiëntie en het verminderen van onnodige uitgaven. Zijn voorstel kreeg bijval van voormalig president Donald Trump, die aangaf dat hij Musk graag de leiding over deze commissie zou zien nemen, mocht hij de verkiezingen in november winnen.

Kritiek op de Democratische Partij

Musk uitte ook scherpe kritiek op de immigrantencrisis in de Verenigde Staten. Volgens hem doet de Democratische Partij veel te weinig, of zelfs helemaal niets, om de stroom van illegale immigranten te stoppen. Op X speculeerde hij zelfs over een mogelijke dubbele agenda van de Democraten.

“De Democratische machine onder Kamala Harris wil alle illegalen legaliseren, waardoor alle swing states permanent blauw zouden worden en een eenpartijstaat in Amerika zou creëren,” stelde Musk.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Regulatie nieuws

Nvidia in juridische strijd: DOJ en SEC steunen rechtszaak over misleidende cryptoverkopen
SEC vs. Ripple tijdlijn: Wéér een gigantisch lange juridische strijd voor XRP in het vooruitzicht
Vietnamese politie rolt internationaal crypto-oplichtingsnetwerk op: vijf arrestaties
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem