Ethereum

Ethereum bereikt voor eerste keer sinds 2018 een prijs van $600

De Ethereum prijs heeft de $600 grens doorbroken. Hiermee bereikt het hoogten die meer dan twee jaar niet gezien zijn.


Ethereum doorbreekt $600 barrière

De Ethereum koers heeft zojuist de $600 grens doorbroken. Dit terwijl de grootste altcoin slechts drie dagen eerder de $500 barrière doorbrak.

Ethereum vertoont de afgelopen drie maanden een enorme opwaartse trend. Op 23 augustus bedroeg de prijs nog slechts $389. Dat betekent dat het sindsdien met 55% is gestegen.

Met de prijsstijging is de marktkapitalisatie van Ethereum ook flink toegenomen. Op het moment van schrijven bedraagt de marktkapitalisatie van Ethereum $68,1 miljard.

Deze enorme prijsstijging heeft geleid tot een toename van het handelsvolume van Ethereum. Vorige week lag dit volume nog rond de $11 miljard. Vandaag ligt het rond de $27 miljard. Dat is een stijging van meer dan 59%.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Waarom stijgt de Ethereum prijs?

Eén van de belangrijkste factoren voor de recente prijsstijging van Ethereum is de aanstaande lancering van Ethereum 2.0. Ethereum 2.0 is een netwerkupgrade die is ingesteld om de schaalbaarheidsproblemen van de munt op te lossen.

Naast deze upgrade speelt natuurlijk het algemene bullish segment in de cryptomarkt. Dit samen heeft ervoor gezorgd dat de Ethereum prijs dit jaar met bijna 300% is gestegen.

Ook vertellen analisten dat nu de $600 weerstand gebroken is de prijs verder zou kunnen stijgen naar $700 en vervolgens $900.