Tijdelijke actie: Maak een account op Bitvavo en krijg €25 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €25
Welkomstbonus!
Cryptocurrencies hebben opnieuw een daling ervaren na de invoering van regelgevende maatregelen vorige week en de recente aankondiging van de Amerikaanse Federal Reserve over het bijdrukken van bankbiljetten. De markt heeft aanzienlijke verliezen geleden, waarbij altcoins de grootste klappen hebben gekregen.
In de afgelopen week heeft Cardano (ADA) de grootste daling binnen de top tien cryptocurrencies ervaren. De waarde van de munt is in een week tijd met maar liefst 22% gedaald. Binnen de afgelopen 24 uur alleen al is de prijs van ADA met 7% gedaald. Andere grote verliezers van deze week zijn Binance’s BNB-token (-10,3%), Polygon (-22%) en Dogecoin (-9,5%).
Bitcoin (BTC) heeft ook te maken gehad met een scherpe daling, waarbij de prijs woensdagochtend onder de $25.000 zakte. De marktkapitalisatie van de grootste cryptocurrency is in de afgelopen week met 6% gedaald.
De gegevens tonen aan dat de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt in de afgelopen 24 uur met 4,2% is gedaald, wat neerkomt op ongeveer $40 miljard. Ethereum (ETH) is met 6,4% gedaald en heeft een dieptepunt bereikt van drie maanden, met een waarde van ongeveer $1.630. Op de wekelijkse basis is ETH meer dan 11,3% gedaald. Deze negatieve trend in de cryptomarkt wordt versterkt door de onzekerheid rond het standpunt van de Amerikaanse Federal Reserve met betrekking tot renteverhogingen.
Tijdens de recente vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) heeft de Amerikaanse centrale bank besloten om haar rente en benchmarkrente ongewijzigd te laten. Echter, beleggers in de cryptomarkt krijgen slecht nieuws te horen, aangezien de Fed heeft laten doorschemeren dat er tegen het einde van het jaar mogelijk renteverhogingen zouden kunnen plaatsvinden.
De mogelijke renteverhogingen hebben een directe impact op de cryptomarkt. Hogere rentetarieven verhogen de financieringskosten en maken krediet duurder. Dit kan leiden tot een vermindering van de ruimte voor loon- en bedrijfsgroei, wat op zijn beurt de aantrekkelijkheid van cryptocurrencies kan verminderen. Beleggers kunnen ervoor kiezen om hun geld te verplaatsen naar traditionele beleggingen, zoals aandelen of staatsobligaties, die profiteren van hogere rentetarieven.
De cryptomarkt zal waarschijnlijk gevoelig blijven voor de ontwikkelingen rondom renteverhogingen. Dit is waarom beleggers zullen de acties van de Federal Reserve nauwlettend in de gaten houden en anticiperen op mogelijke verdere aankondigingen die de markt kunnen beïnvloeden.
Het is belangrijk op te merken dat de cryptomarkt ook beïnvloed wordt door andere factoren, zoals regelgeving en marktsentiment. De combinatie van deze verschillende elementen zal de toekomstige koers van de cryptomarkt bepalen.
Memecoins exploderen: PNUT stijgt 1.610% in een week naar $2 miljard. Ook PEPE en Dogecoin boeken indrukwekkende koerswinsten.
Wat is de oorzaak van de explosieve stijging van de memecoin Peanut the Squirrel (PNUT)? Lees verder om erachter te komen.
Lees over de recente Bitcoin-rally en de potentiële opkomst van altcoins. Wat betekent dit voor investeerders?
Elon Musk zou de Amerikaanse centrale bank willen opheffen. Wat moeten we daarvan denken? Is dat realistisch?
Lees over de indrukwekkende stijging van Dogecoin na de presidentsverkiezingen in de VS. De memecoin laat investeerders winst maken en DOGE-miljonairs ontstaan.
Robert Kiyosaki, bekend van Rich Dad Poor Dad, waarschuwt Bitcoin-investeerders voor overmatige hebzucht. Lees zijn belangrijke inzichten.