Ethereum logo, Ether
Ethereum

Ethereum ETF’s officieel goedgekeurd, langverwachte lancering vandaag

Hoewel het niet van de cryptokoersen afspat, markeert vandaag een feestelijke dag voor de cryptomarkt. De allereerste Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) worden vandaag gelanceerd in de Verenigde Staten.

Een totaal van acht verschillende fondsen, van onder andere financiële zwaargewichten als BlackRock en Fidelity, maken later vandaag hun langverwachte intrede tot de Amerikaanse beurzen.

Definitieve goedkeuring voor ETH-fondsen

Meer dan twee maanden na het historische Ethereum nieuws over de goedkeuring van een waslijst aan19b-4 aanvragen heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission vandaag groen licht gegeven voor hun bijbehorende S-1 registratieverklaringen.

Hiermee is de weg eindelijk vrijgemaakt voor alle acht Ethereum ETF’s om de Amerikaanse handelsbeurzen – de Nasdaq, de New York Stock Exchange (NYSE) en de Chicago Board Options Exchange (CBOE) – te betreden.

Naast BlackRock en Fidelity mogen VanEck, Franklin Templeton, Bitwise, 21Shares, Grayscale en Invesco samen met Galaxy hun ETH-fondsen op de markt brengen.

De Ethereum ETF’s worden om 0.30 uur Eastern Time (ET) in het leven geroepen, wat overeenkomt met 15:30 uur Nederlandse tijd (CET).

De crypto-wereld heeft meer dan twee maanden moeten wachten op de goedkeuringen van de S-1 registratieverklaringen, en daarmee de notering op de handelsbeurzen. Sinds de goedkeuring van de 19b-4-aanvragen zijn de ETF-uitgevers in de weer met de SEC om tot een akkoord te komen over de de details van de fondsen in hun S-1 formulieren. Na meerdere keren hun papierwerk te hebben aangepast op verzoek van de toezichthouder, werden vorige week eindelijk de definitieve versies ingediend.

Ethereum gaat Bitcoin achterna

Ethereum zal vanaf vandaag Bitcoin (BTC) vergezellen in het exclusieve rijtje cryptomunten dat beschikt over eigen Amerikaanse spot ETF’s.

Een spot Ethereum ETF is een beleggingsfonds dat wordt verhandeld op dat investeerders een veilige en gereguleerde manier biedt om in ether te investeren zonder zelf direct de tokens te bezitten.

De fondsbeheerder koopt daadwerkelijk ether als onderpand voor het fonds en garandeert de veilige opslag ervan. Het biedt retail-investeerders een toegankelijke manier om in ether te investeren en opent tevens de deuren voor het grote geld om richting de altcoin te vloeien.

Met de lancering van de ETF zet Ethereum een grote stap in zijn ontwikkeling tot een legitiem investeringsactief. Dit markeert een belangrijk moment dat ongetwijfeld een plaats zal krijgen in de geschiedenisboeken van de cryptowereld.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Ethereum loopt flink achter op Bitcoin sinds Proof-of-Stake overgang
Bitcoin en Ethereum ETF’s verliezen opnieuw tientallen miljoenen dollars
Zwitserlands vierde grootste bank betreedt cryptomarkt met handel in Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?