Ethereum stijgt
Ethereum

Ethereum koers schiet 7% omhoog naar $3.700

Onder de bezielende aanvoering van de Bitcoin koers is ook Ethereum deze maand met een gigantisch percentage gestegen. Stap voor stap komt de digitale munt dichterbij de weerstand van 3.829 dollar die cruciaal lijkt te zijn voor het doorzetten van het bullish momentum.

Tijdens de vorige bullrun wist Ethereum deze zone te doorbreken, maar hem vervolgens niet om te toveren tot een steunpunt voor de koers.

Waarom is deze koers belangrijk voor Ethereum?

Dit markeert de tweede poging van de Ethereum koers in de afgelopen twee jaar om deze zone te doorbreken. Een eerdere poging in maart 2022 werd afgewezen.

Een volgende reden waarom deze koerszone zo belangrijk is voor Ethereum zijn de 50,0% en 61,8% Fibonacci-niveaus. De laatste wordt gezien als een steunpunt tijdens bullruns.

Een doorbraak van deze niveaus zou dus betekenen dat Ethereum het bullish momentum echt te pakken heeft.

Op het moment van schrijven lijkt Ethereum er wel zin in te hebben. De nummer twee van de markt staat over de afgelopen 24 uur met 7 procent in de plus en tikt inmiddels binnen op een koers van 3.719 dollar.

Daarmee heeft het een market cap van 446 miljard dollar.

Ethereum-holders verkopen nog niet

Ondanks de explosieve stijgingen van Ethereum is het voor veel investeerders nog niet tijd om te verkopen. De stijgingen van de afgelopen dagen maken dat een steeds groter deel van alle Ethereum op een virtuele winst komt te staan.

Als de Ethereum koers boven de 4.076 dollar komt, dan zouden 90 procent van alle tokens op een virtuele winst staan. Dat percentage zou dan voor het eerst sinds november 2021 aangetikt zijn.

Ook het aantal Ethers bij de beurzen neemt nog altijd voorzichtig af, terwijl de koersen blijven stijgen. Op de toppen van een bullmarkt zien we deze dynamiek vaak tijdelijk omdraaien, omdat de lange-termijn investeerders op die momenten in de hype verkopen.

Nu is daar echter nog geen sprake van, waardoor het goed mogelijk is dat de bullrun nog eventjes te gaan heeft voor Ethereum.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Ethereum of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Waarom presteren Bitcoin en Solana beter dan Ethereum?
Ethereum nadert bodem ten opzichte van Bitcoin, zegt populaire analist
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13