Ethereum overtrof Bitcoin in dagelijkse netwerkkosten

De dagelijkse Ethereum netwerkkosten waren hoger dan die van het Bitcoin netwerk. Bovendien wordt die kloof alleen maar groter, suggereren recente gegevens.

Bitcoin vs Ethereum fees – Bron: Twitter

Ethereum netwerk is overbelast

De dagelijkse Ethereum netwerkkosten overtroffen die van Bitcoin op 6 juni en 7 juni, blijkt uit gegevens van het marktanalysebedrijf Glassnode.

Volgens Glassnode bedroeg het totale bedrag aan vergoedingen dat op het Ethereum netwerk werd uitgegeven op 6 juni $498.000, vergeleken met $308.000 van Bitcoin. De kloof werd de volgende dag nog groter, respectievelijk $540.000 en $258.000.

Dit is de tweede keer dat Ethereum netwerkkosten dit jaar hoger zijn dan die van Bitcoin. Op 12 maart was er een plotselinge piek in de netwerkkosten van Ethereum van in totaal bijna $800.000. Dit overschreed het bedrag dat Bitcoin gebruikers op dezelfde dag betaalden aanzienlijk. Het Ethereum netwerk ondervond destijds grote drukte, waardoor gebruikers waarschijnlijk meer kosten moesten betalen voor hun transacties. Deze keer lijken de redenen vergelijkbaar.

Ten eerste is de mempool van Bitcoin onlangs gewist als gevolg van de laatste difficulty aanpassing op donderdag. Het gebrek aan lopende transacties heeft de transactiekosten op het netwerk sterk verlaagd. Ze zijn namelijk zijn gedaald tot $1,28. Ter vergelijking: op 20 mei kostte een gemiddelde Bitcoin transactie rond de $6,60.

Bitcoin transactiekosten – Brom: Blockchain.com

De mempool van Ethereum is momenteel verstopt en er zijn meer dan 103.000 transacties in behandeling. Dit verklaart gedeeltelijk de hoge netwerkkosten. Bovendien heeft de waarde van stablecoin-overdracht dit jaar nieuwe records behaald. Dit suggereert dat stablecoins – waarvan de meeste, zoals Tether (USDT), Paxos (PAX) en USD Coin (USDC), opereren op het Ethereum-netwerk – enorm hebben bijgedragen aan de netwerkactiviteit.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Ethereum 2.0 zal problemen aanpakken

Ethereum ontwikkelaars proberen het schaalbaarheidsprobleem aan te pakken in de komende Ethereum 2.0-upgrade, die ergens in juli gepland staat.

Het netwerk zal met name overgaan op een Proof-of-Stake- of PoS-consensus. Dit betekent dat tokenhouders, stakers genaamd, verantwoordelijk zijn voor netwerk validatie in plaats van miners. Vreemd genoeg heeft een anonieme gebruiker vorige week een ETH 2.0 schaalbaarheids-oplossing op Medium genoemd.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken