Tijdelijke actie: Maak een account op Bitvavo en krijg €25 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €25
Welkomstbonus!
De grootste centrale banken ter wereld zijn verwikkeld in een hevig gevecht met inflatie, maar Ethereum heeft te maken met het tegenovergestelde. Sinds zaterdag is de totale hoeveelheid Ethereum met 4.000 tokens gedaald, zo blijkt uit de data van ultrasounds.money, maar de verwachte koersstijgingen blijven uit.
Ondanks het feit dat Ethereum voor het eerst in de geschiedenis geen inflatie maar deflatie kent, is de koers gevallen. In dezelfde periode dat de Ethereum supply met 4.000 tokens daalde, is de koers met 3,6 procent gevallen. Op het moment van schrijven staat Ethereum op 1.275 dollar per token.
Desalniettemin blijft het bijzonder dat er de afgelopen dagen meer Ethereum is vernietigd dan gecreëerd. Als dit zo doorgaat, dan kan dat op de lange termijn niet anders dan een positief effect op de koers hebben. Ook maakt dit het staken van Ethereum nog interessanter.
Met het staken van Ethereum pak je aan de ene kant een rente, terwijl je aan de andere kant nu verdient omdat het totale aantal tokens afneemt. Als de rente bijvoorbeeld 4 procent per jaar is en het aantal tokens daalt met 3 procent, dan heb je effectief een rendement van 7 procent.
De grote vraag is natuurlijk hoe het kan dat er nu plotseling meer Ethereum wordt vernietigd dan gecreëerd. Het antwoord op die vraag ligt in de gaskosten, de transactiekosten op Ethereum. Als je op het Ethereum netwerk een transactie wil inschieten, dan moet je daar gaskosten voor betalen. Die liggen momenteel ‘extreem’ hoog, vanwege een project genaamd XEN Crypto.
Ruim 40 procent van de gaskosten komen op naam van dit project. Binnen het Ethereum netwerk worden een deel van de gaskosten op de brandstapel gegooid. Hoe hoger de totale gaskosten, hoe meer tokens er richting de brandstapels gaan. Nu ligt dat aantal dus zo hoog, dat er minder Ethereum gemaakt dan vernietigd worden.
Ontdek hoe Noord-Koreaanse hackers 342.000 Ethereum van Upbit stalen. Een van de meest ingrijpende cryptodiefstallen in de geschiedenis.
Ethereum (ETH) blijft achter terwijl Bitcoin (BTC) nieuwe all-time highs bereikt. Ontdek waarom institutionele interesse, hoge transactiekosten en concurrentie van Solana de ETH-prijs beïnvloeden, en wat analisten voorspellen voor de toekomst.
Ethereum (ETH) breekt records in de derivatenmarkt met $20,8 miljard open interest. Ontdek waarom analisten een koersdoel van $10.000 voorspellen.
Prominente analist voorspelt een spectaculaire stijging voor XRP naar $40. Ontdek waarom technische trends en ETF-plannen dit ondersteunen.
SBI-topman dringt aan op Ripple’s IPO na juridische doorbraak. SEC-zaak nadert afronding, wat plannen voor beursgang kan versnellen.
XRP stijgt met 200% naar $1,50 in twee weken. Analisten voorspellen dat een nieuwe all-time high snel zal volgen.