Ethereum, Ether, ETH
Ethereum

Ethereum whales verkopen, koers schiet omlaag

Ethereum begint zijn momentum te verliezen en dat lijkt te komen door verkoopacties van de whales. De afgelopen weken waren fantastisch voor de crypto-markt, maar nu begint het momentum langzaam weer de verkeerde kant op te slaan. Is het feestje alweer voorbij en zijn de whales de oorzaak van deze ellende?

Whales worden wakker

Voor mensen die één jaar geleden Ethereum hebben gekocht kan dit natuurlijk een interessant moment zijn om op de verkoopknop te drukken.

Dat blijkt ook uit de transacties van de bovenstaande whale, die na één jaar van inactiviteit ervoor kiest om zijn vermogen gedeeltelijk te verkopen. De whale in kwestie is zijn Ethers werkelijk waar aan het dumpen op decentrale beursplatformen.

Op het moment van schrijven klokt de Ethereum koers binnen op 2.168 dollar, waarmee de munt in de afgelopen 24 uur bijna 2 procent van zijn waarde is verloren en over de afgelopen zeven dagen zelfs 3,19 procent.

Bitcoin doet het iets beter met een daling van 1,85 procent over de afgelopen 24 uur en 2,11 procent over de laatste week.

Niet alleen Ethereum in de verkoop

Overigens is het niet alleen Ethereum dat in de verkoop gaat. Op dit moment w orden er ook grote hoeveelheden Chainlink (LINK) naar Binance gestuurd.

Volgens de data van Loononchain gaat het om ongeveer 8,3 miljoen LINK ter waarde van 119 miljoen dollar dat richting Binance gestuurd is. De kans is groot dat die tokens niet naar Binance zijn gestuurd om ze daar te hodlen.

Interessant genoeg, als je naar de bovenstaande grafiek kijkt, vinden deze stortingen op Binance vaak plaats op het moment dat de koers een bodem aantikt.

De mensen die deze munten naar de beurzen sturen zitten er qua timing dus vaak een beetje naast… Laten we hopen dat er ditmaal een vergelijkbaar patroon opdoemt en dat de koersen rustig hun weg omhoog vervolgen.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum loopt flink achter op Bitcoin sinds Proof-of-Stake overgang
Bitcoin en Ethereum ETF’s verliezen opnieuw tientallen miljoenen dollars
Zwitserlands vierde grootste bank betreedt cryptomarkt met handel in Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?