Euro
Stablecoin

EURC stablecoin komt naar Base – Wat betekent dit precies?

Circle, de uitgever van de USDC stablecoin, heeft aangekondigd dat hun euro-stablecoin, EURC, binnenkort beschikbaar zal zijn op het Base-netwerk. Base is het layer-2 netwerk van Coinbase. Dit heeft Circle zelf op hun website bekendgemaakt. Wat weten we tot nu toe over deze aanstaande EURC lancering op Base?

Wat is EURC?

EURC is een stablecoin van Circle, net als USDC en USDT, maar in tegenstelling tot die is EURC gekoppeld aan de euro. Dit betekent dat elke EURC-token wordt gedekt door een euro, waardoor het een digitale representatie van de euro biedt. Dit is vooral interessant voor Europese cryptobeleggers en financiële instellingen.

Circle benoemt verschillende voordelen van de integratie van EURC in het Base-netwerk. Ten eerste voldoet EURC aan de Europese Markets in Crypto Assets (MiCA) regelgeving, het wetgevende crypto-raamwerk van de Europese Unie. Deze naleving zorgt voor transparantie en zekerheid. Bovendien kunnen bedrijven eenvoudig EURC kopen en verkopen via Circle Mint, wat naadloze integratie in bestaande financiële systemen mogelijk maakt.

Daarnaast kunnen gebruikers EURC kopen en verkopen via Coinbase, wat de toegankelijkheid van deze stablecoin vergroot. De stablecoin is ook makkelijk te integreren op bestaande apps en platformen.

Maar waarvoor kunnen we EURC binnenkort precies gebruiken? Circle heeft enkele ‘use cases’ van EURC op een rijtje gezet. Ten eerste worden grensoverschrijdende betalingen genoemd. EURC maakt snelle internationale betalingen mogelijk, vaak sneller en goedkoper dan traditionele systemen. Daarnaast wordt het gebruik van DeFi genoemd, evenals de kwaliteiten van EURC als een stabiele waardeopslag.

Een reusachtige mijlpaal

Je vraagt je misschien af: wat is hier zo bijzonder aan? Is dit niet vergelijkbaar met bestaande stablecoins? Dat klopt, maar het cruciale verschil is dat EURC volledig zal voldoen aan de Europese cryptowetgeving. Dit is niet het geval bij de huidige stablecoins. Daarom is de kans groot dat EURC daadwerkelijk significante adoptie zal zien binnen het financiële systeem. Hoe dit precies zal uitpakken, moeten we nog afwachten.

Circle moedigt ontwikkelaars aan om met EURC te experimenteren op het Base Sepolia testnet. Dit biedt een platform voor het testen en optimaliseren van transacties met deze nieuwe stablecoin. Wanneer EURC gelanceerd wordt op het Base mainnet is nog niet bekend.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Chainlink of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Stablecoin nieuws

Bitstamp haalt Euro Tether van de beurs om te voldoen aan MiCA-regelgeving
Tether geeft interessante hint over einde Bitcoin bullmarkt
Tether stopt met uitgifte van USDT op EOS en Algorand blockchains
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren