Tijdelijke actie: Maak een account op Bitvavo en krijg €25 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €25
Welkomstbonus!
Als we de populaire macro-econoom Bob Elliott mogen geloven, dan is de kans groot dat we in 2024 geen renteverlagingen krijgen. Elliott is van mening dat de Core PCE inflatiecijfers van gisteren – de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank – de kans groter maakt dat we in 2024 geen renteverlagingen krijgen.
“3% is te hoog en er is nu sprake van 4 maanden aan data boven het target van 2%. In het beste geval gaan we de komende maanden naar 2% en dan moet de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) een paar maanden bevestiging krijgen. Er is niet genoeg tijd voor renteverlagingen in december”, aldus een duidelijke Bob Elliott.
Maar wat betekent dat voor Bitcoin? Komt er dan nog wel een “Deel II” van de bullmarkt?
Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?
Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.
Ruim 2.000 mensen gingen je voor!
Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.
Grappig genoeg is niet iedereen het eens met de lezing van Bob Elliott dat er te weinig progressie geboekt wordt op de inflatie. Sonu Varghese is bijvoorbeeld optimistisch. Hij laat dan ook zien dat steeds minder onderdelen van de PCE Price Index een inflatie van 4%+ kennen.
Ook het aantal categorieën waarvoor sprake is van deflatie (dalende prijzen) is behoorlijk toegenomen ten opzichte van juni 2022. Wat dat betreft gaat het langzaam de goede kant op en mogen we waarschijnlijk hopen op één of twee renteverlagingen in 2024.
De marktrente op 2-jarige Amerikaanse staatsobligaties vertelt een duidelijk verhaal. Die dook na de bekendmaking van de inflatiecijfers naar beneden. Dat wijst in principe op een markt die verwacht dat de rente (sneller) gaat zakken.
Normaal gesproken reageert de markt daar positief op. Nu zagen we Bitcoin eerst opklimmen tot $69.000 om vervolgens een schuiver te maken. De Nasdaq (blauw) maakte een bijna identieke schuiver aan Bitcoin, terwijl de S&P 500 (rood) het ook moeilijk had.
Wat dat betreft is dat geen goed signaal voor de Bitcoin koers, want in principe was de data prima en op één punt zelfs iets beter dan verwacht. Om die reden zou je eerder een koersstijging verwachten, die we in eerste instantie dus ook zagen.
Het lijkt duidelijk dat er nog “meer bewijs” nodig is dat de inflatie onderweg is naar 2,0% om de rente te kunnen verlagen. Wat dat betreft zit Bitcoin nog even opgescheept met de hogere rentes, in ieder geval in de Verenigde Staten.
De Europese Centrale Bank (ECB) lijkt volgende week zijn eerste renteverlaging door te voeren. Maar ook in Europa kwam de inflatie deze week iets hoger binnen dan gehoopt, met name in de dienstensector.
Dit kan ook voor de ECB weleens een probleem worden, waardoor het voorlopig bij de renteverlaging in juni zal blijven.
Voor Bitcoin is dit niet het gehoopte klimaat. De omstandigheden voor het vervolgen van de bullmarkt lijken hierdoor niet meteen aanwezig. Daarvoor moet de economische data verzwakken en de inflatie terugvallen.
Daar zijn we voorzichtig mee begonnen, maar we zijn er dus nog niet.
Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?
Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.
Ruim 2.000 mensen gingen je voor!
Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.
Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.
Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!
Hoe kan de recente overwinning van Trump de koers van Bitcoin beïnvloeden? Lees over het voorstel voor een strategische Bitcoin-reserve en de mogelijke impact op de markt.
De Amerikaanse dollar breekt uit, de euro zit in de problemen en deze situatie kan ook doorwerken op Bitcoin. Waar moeten we op letten?
Miljardair Mike Novogratz voorspelt een explosie van de Bitcoin koers zodra we voorbij de 100.000 dollar schieten.
Volgens The Kobeissi Letter zien we momenteel de ergste nachtmerrie van de Amerikaanse centrale bank. Wat betekent dit voor Bitcoin?
XRP maakt een indrukwekkende opmars met 24% stijging in 24 uur en 74% deze week, terwijl andere crypto’s dalen.
Michael van de Poppe voorspelt correcties voor Bitcoin, Dogecoin en altcoins. Ontdek koopzones en kansen tijdens marktvolatiliteit.