jerome powell, fed
Bitcoin, Regulatie

Fed verhoogt rente met 0,25%, wellicht voor de laatste keer

De Federal Reserve heeft de rente opnieuw met 25 basispunten verhoogd, wat in lijn was met de verwachtingen van economen. De rente komt nu op 5,25% te staan.

Wellicht nog interessanter: In het begeleidende persbericht wordt er niet gerept over mogelijke toekomstige renteverhogingen. Dit kan erop wijzen dat de Fed voorlopig pauzeert met renteverhogingen en dat de huidige cyclus ten einde komt. Binnenkort zal Fed-voorzitter Jerome Powell hierover een persconferentie houden.

Bitcoin en aandelenmarkten reageren gematigd negatief

De cryptomarkt en wereldwijde aandelenmarkten reageren gematigd negatief op de persconferentie van de Federal Reserve. Hoewel men al verwachtte dat de rente opnieuw verhoogd zou worden, lijken investeerders nog niet overtuigd dat de renteverhogingen hierna zullen stoppen. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $28.400, wat 1 procent lager is dan een uur geleden. Ook de Dow Jones reageert negatief met een daling van 0,80%.

Was dit de laatste rente verhoging?

Hoewel het sentiment negatief is, blijven diverse analisten voorzichtig optimistisch. Enkelen geven zelfs aan dat ze verwachten dat dit mogelijk de laatste renteverhoging zal zijn. De verwachting dat dit wellicht de laatste renteverhoging zou kunnen zijn, biedt enige hoop voor een verandering in het marktsentiment in de nabije toekomst.

Regulatie nieuws

Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Crypto zal cruciale rol spelen in de Amerikaanse verkiezingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?