Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Fed verhoogt rente met 0,25%, wellicht voor de laatste keer

De Federal Reserve heeft de rente opnieuw met 25 basispunten verhoogd, wat in lijn was met de verwachtingen van economen. De rente komt nu op 5,25% te staan.

Wellicht nog interessanter: In het begeleidende persbericht wordt er niet gerept over mogelijke toekomstige renteverhogingen. Dit kan erop wijzen dat de Fed voorlopig pauzeert met renteverhogingen en dat de huidige cyclus ten einde komt. Binnenkort zal Fed-voorzitter Jerome Powell hierover een persconferentie houden.

Bitcoin en aandelenmarkten reageren gematigd negatief

De cryptomarkt en wereldwijde aandelenmarkten reageren gematigd negatief op de persconferentie van de Federal Reserve. Hoewel men al verwachtte dat de rente opnieuw verhoogd zou worden, lijken investeerders nog niet overtuigd dat de renteverhogingen hierna zullen stoppen. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $28.400, wat 1 procent lager is dan een uur geleden. Ook de Dow Jones reageert negatief met een daling van 0,80%.

Was dit de laatste rente verhoging?

Hoewel het sentiment negatief is, blijven diverse analisten voorzichtig optimistisch. Enkelen geven zelfs aan dat ze verwachten dat dit mogelijk de laatste renteverhoging zal zijn. De verwachting dat dit wellicht de laatste renteverhoging zou kunnen zijn, biedt enige hoop voor een verandering in het marktsentiment in de nabije toekomst.

Regulatie nieuws

Ripple CEO: Dit is waarom de SEC Coinbase en Binance aanklaagt
Crypto-framework in de Filipijnen wordt toch uitgesteld
Cardano loopt het risico verwijderd te worden van Robinhood
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen