jerome powell, fed
Bitcoin, Regulatie

Fed verhoogt rente met 0,25%, wellicht voor de laatste keer

De Federal Reserve heeft de rente opnieuw met 25 basispunten verhoogd, wat in lijn was met de verwachtingen van economen. De rente komt nu op 5,25% te staan.

Wellicht nog interessanter: In het begeleidende persbericht wordt er niet gerept over mogelijke toekomstige renteverhogingen. Dit kan erop wijzen dat de Fed voorlopig pauzeert met renteverhogingen en dat de huidige cyclus ten einde komt. Binnenkort zal Fed-voorzitter Jerome Powell hierover een persconferentie houden.

Bitcoin en aandelenmarkten reageren gematigd negatief

De cryptomarkt en wereldwijde aandelenmarkten reageren gematigd negatief op de persconferentie van de Federal Reserve. Hoewel men al verwachtte dat de rente opnieuw verhoogd zou worden, lijken investeerders nog niet overtuigd dat de renteverhogingen hierna zullen stoppen. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $28.400, wat 1 procent lager is dan een uur geleden. Ook de Dow Jones reageert negatief met een daling van 0,80%.

Was dit de laatste rente verhoging?

Hoewel het sentiment negatief is, blijven diverse analisten voorzichtig optimistisch. Enkelen geven zelfs aan dat ze verwachten dat dit mogelijk de laatste renteverhoging zal zijn. De verwachting dat dit wellicht de laatste renteverhoging zou kunnen zijn, biedt enige hoop voor een verandering in het marktsentiment in de nabije toekomst.

Regulatie nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
EU gaat gevecht aan met crypto witwaspraktijken met nieuwe regelgeving
Juridische strijd rond uitlevering Terraform Labs-oprichter Do Kwon gaat verder
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?