republikeinen
Regulatie

Gaan de Republikeinen de Amerikaanse crypto-sector ondersteunen?

Deze week werd bekend dat Donald Trump de crypto-vriendelijke JD Vance heeft aangewezen als zijn running mate. Dit is een positief signaal voor de crypto-industrie.

Waar Trump enkele jaren geleden nog weinig interesse in crypto toonde, is zijn standpunt nu aanzienlijk veranderd. Maar hoe groot is de kans dat de Republikeinse partij, mocht Trump president worden, daadwerkelijk de Amerikaanse crypto-sector zal ondersteunen?

Koffiedik kijken

Natuurlijk is het speculeren, maar als we naar de crypto-aanpak van de Biden-administratie in de afgelopen vier jaar kijken, lijkt het haast onmogelijk dat het slechter kan. Jennifer Schulp van het Cato Institute zegt hierover:

“Hoe verkiezingsbeloftes worden omgezet in daden is altijd moeilijk te voorspellen. Maar de regering-Biden is op zoveel verschillende manieren echt vijandig geweest dat een Republikeinse regering niet veel hoeft te doen om crypto-vriendelijker over te komen.”

Trump’s steun voor crypto lijkt alleen maar groter te worden. Onlangs bekritiseerde hij het huidige crypto-beleid van Joe Biden en beloofde veranderingen als hij opnieuw president wordt. Tijdens een toespraak in Florida verklaarde hij: “Ik zal Joe Biden’s strijd tegen crypto beëindigen en ervoor zorgen dat de toekomst van crypto en Bitcoin in Amerika wordt veiliggesteld.”

Een nieuw crypto tijdperk?

Eerder deze week, een dag nadat hij aan een moordaanslag ontsnapte, maakte Trump bekend dat hij eind deze maand aanwezig zal zijn bij de Bitcoin-conferentie in Nashville.

De interesse van de Republikeinen in crypto-vriendelijke wetgeving lijkt oprecht, en niet alleen vanwege Trump’s mooie praatjes. Republikeinse senatoren, waaronder zijn running mate JD Vance, hebben al meerdere pro-crypto wetsvoorstellen ingediend. Hoe dit zich in de praktijk zal ontwikkelen, moeten we nog afwachten, maar de verschillen tussen de Republikeinen en Democraten op het gebied van crypto-wetgeving zijn duidelijk.

Hoe je het ook bekijkt, de kans dat Donald Trump vanaf november weer in het Oval Office zit, wordt steeds groter. Zijn mogelijke terugkeer zou een nieuw tijdperk voor crypto kunnen inluiden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Saudi-Arabië overweegt oliehandel in Chinese yuan
34 landen tonen interesse in BRICS: Poetin benadrukt groeiende invloed
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt