gary gensler
Regulatie

Gary Gensler zal waarschijnlijk aftreden in 2025 na vertrek van Biden

Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, zal naar verwachting in februari 2025 aftreden nadat president Joe Biden zijn termijn in het Witte Huis heeft beëindigd, voorspelt Markus Thielen, oprichter van 10X Research.

In een marktrapport van 21 juli zei Thielen dat de SEC-voorzitter doorgaans aftreedt wanneer een nieuwe regering wordt gekozen, en voegde eraan toe dat een Trump-kandidaat rampzalig zou zijn voor de rol van Gensler als hoofd van de instantie.

Trump gaat president van Amerika worden

Hij noemde de plotselinge beslissing van de huidige president Joe Biden om zijn verkiezingscampagne op te geven als een bijna-zekerheid dat Trump in november zou worden beëdigd als president.

“Met Joe Biden die zich terugtrekt uit de Amerikaanse presidentsverkiezingen, is er geen geloofwaardige kandidaat die serieus kan concurreren met Donald Trump. Het lijkt erop dat de novemberverkiezingen al beslist zijn zonder dat er een enkele stem is uitgebracht. Voor Bitcoin betekent dit dat een pro-crypto-regering het Witte Huis zal betrekken.”

Gensler zal hoogstwaarschijnlijk aftreden

“Ondanks dat de termijn van SEC-voorzitter Gensler pas op 5 juni 2026 eindigt, zal hij hoogstwaarschijnlijk in januari of februari 2025 aftreden,” schreef Thielen.

In februari noemde Trump’s running mate, J.D. Vance, Gensler de “slechtste persoon” om crypto-activa te reguleren en bekritiseerde hij zijn achterhaalde en overgepolitiseerde benadering van cryptobeleid.

Bitcoin als reserve activum?

Daarnaast merkte Thielen op dat er in de komende weken meerdere positieve katalysatoren voor de cryptomarkt zullen zijn. Hij zei dat “verscheidene rapporten en geruchten” suggereren dat Trump een verrassingsaankondiging zal doen op de Bitcoin-conferentie in Tennessee op 25 juli.

“De speculatie is groot dat hij Bitcoin zal aankondigen als een strategisch reserve-activum, wat een parabolische stijging van de Bitcoin-prijs zou kunnen veroorzaken,” aldus Thielen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?