Bitcoin prijs stijgt, groen
Bitcoin

Gigantische koersexplosie aanstaande voor Bitcoin?

De populaire analist Benjamin Cowen zegt dat Bitcoin een goede kans heeft om binnenkort te corrigeren op basis van de historische prijsactie van de digitale munt. In een nieuwe strategie-sessie op YouTube vertelt Cowen zijn abonnees dat hij met name het 100-weekse bewegende gemiddelde in de gaten houdt.

Correctie in aantocht voor Bitcoin

Volgens Benjamin Cowen corrigeert de Bitcoin koers altijd nadat het 100-weekse bewegende gemiddelde wordt doorbroken om deze te hertesten. Daarna kan de opwaartse koersbeweging een vervolg krijgen.

Enkele maanden geleden schoot Bitcoin boven het 100-weekse bewegende gemiddelde uit en volgens Cowen is er dus een risico op koersdalingen als de geschiedenis een goede voorspeller voor de toekomst is.

De analist geeft echter ook aan dat de acties van de Amerikaanse centrale bank kunnen bepalen of Bitcoin het 100-weekse gemiddelde als steun kan vasthouden.

Het is dus nog geen zekerheid dat Bitcoin terugzakt naar het 100-weekse gemiddelde van de koers, dat momenteel rond de 28.000 dollar ligt.

Moeten we op een correctie inzetten?

Wij zijn er natuurlijk niet om beleggingsadvies te geven, maar het is belangrijk om te beseffen dat analisten als Benjamin Cowen niet het alleenrecht op de waarheid bezitten.

In principe baseert Cowen zich voor zijn analyse op slechts één bewegend gemiddelde van de Bitcoin koers.

Je zou ook kunnen zeggen: er komen Spot Bitcoin ETFs aan in Amerika, er komt een nieuwe halving aan en de rentes gaan in 2024 weer omlaag. Dat zijn allemaal hele sterke argumenten (ook op basis van de historie) voor nieuwe stijgingen van Bitcoin.

Wat dat betreft kun je het dus altijd twee kanten op praten. Uiteindelijk moet je zelf beslissen wat voor jou de belangrijkste argumenten voor een aankoop of verkoop zijn.

Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins