Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Bitcoin

Glassnode ziet zwakte voor Bitcoin en Ethereum

Het optimisme rondom de overwinning van Grayscale in de Bitcoin ETF-rechtszaak op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verdwijnt langzaam uit de markt, zo stelt het on-chain analyseplatform Glassnode. Afgelopen week sprong de Bitcoin koers omhoog na het goede nieuws, maar inmiddels is het bearish sentiment weer helemaal terug en bungelt de koers op 25.754 dollar. Wat kunnen we de komende periode verwachten?

Dalende koersen op komst

In een nieuw rapport kijkt Glassnode onder andere naar de derivatenmarkt en stelt het dat we in ieder geval bij Ethereum zien dat het optimisme van de Grayscale-overwinning niet voldoende is om de koersen te ondersteunen.

Het matige volume op Ethereum-derivaten suggereert dat investeerders momenteel naar andersoortige investeringen kijken.

glassnode BTC opties

Voor Ethereum-opties blijft het volume een beetje plakken, terwijl futures nog altijd in een daling zitten. Alles bij elkaar constateert Glassnode dat investeerders momenteel huiverig zijn om meer risicovolle altcoins te kopen in de crypto-wereld, ondanks het optimisme van de afgelopen weken.

Optimisme was van korte duur

“Het initiële optimisme rondom de overwinning van Grayscale op de SEC was van korte duur, omdat de waarden van Ethereum al snel weer naar de dieptepunten van augustus afdaalden. Ook de spotmarkten blijven geconfronteerd met kapitaal-uitstromen en de derivatenmarkt ziet ook een daling in de liquiditeit”, aldus Glassnode.

Normaal gesproken moet de markt het van Bitcoin, Ethereum en stablecoins hebben. Maar volgens het bovenstaande videorapport van Glassnode is daar op dit moment geen sprake van en vallen de kapitaalstromen tegen.

Dat lijkt alles te maken te hebben met de macro-economische omstandigheden, die nog altijd in het nadeel van de markt zijn. De inflatie blijft te hoog, waardoor we het waarschijnlijk nog lang met de hoge rentes moeten doen; die op zijn beurt weer een negatief effect op de Bitcoin koers en die van andere cryptocurrency’s heeft.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?