Goldman Sachs onderzoekt mogelijkheden Eigen Cryptomunt

Goldman Sachs is bezig met een uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden voor het maken van een eigen cryptocurrency. Dit vertelt de Franse krant Les Echos.


Elke financiële instelling kijkt naar stablecoins

De CEO van Goldman Sachs, genaamd David Solomons, zegt in het interview dat hij gelooft dat de wereldwijde betalingssystemen richting stablecoins gaan. (Stablecoins zijn cryptomunten die gekoppeld zijn aan traditionele munten zoals de dollar.)

De CEO bevestigd in het interview niet dat Goldman Sachs gesprekken heeft gevoerd met Facebook over Libra, maar Solomon laat wel weten dat hij het concept ‘uitermate interessant’ vindt.

Toen er aan hem werd gevraagd of Goldman Sachs naar JPMorgan kijkt, die ook haar eigen digitale valuta wilt uitbrengen, zei Solomon het volgende:

“Ik denk dat alle grote financiële instellingen over de hele wereld kijken naar het potentieel van tokenization, stablecoins en frictieloze betalingen.”


Banken moeten innoveren

Even later in het interview geeft Solomon aan dat hij verwacht dat regelgeving ten opzichte van cryptocurrencies zal veranderen. Echter, hij denkt niet dat de cryptowereld er voor gaat zorgen dat banken massaal dicht moeten. Wel vindt hij dat banken moeten innoveren:

“Toegegeven, ze zullen moeten evolueren, omdat de transacties gekoppeld aan de betalingsstromen minder rendabel zullen worden. Maar er zijn veel andere redenen waarom banken innovatief moeten blijven, anders verdwijnen ze. “

De CEO vertelt daarnaast ook dat tech giganten als Facebook de regelgeving die voor banken zijn opgesteld willen vermijden. Dat zal volgens Solomon betekenen dat de tech bedrijven partnerschappen aan gaan in inplaats van zelf een financiële instelling te worden.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken