Altcoin

Google zoekopdrachten naar Chainlink bereikt een Hoogtepunt

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in Chainlink. De altcoin die fungeert als een brug tussen smart contracts en datafeeds, is populairder dan ooit te voren.


Chainlink is populairder dan ooit

Volgens Google Trends bereikten de wereldwijde zoekopdrachten voor het woord ‘Chainlink’ in de week van 12 juli een score van 100. Dat is meer dan het dubbele van wat de week ervoor was. Een score van 100 geeft aan dat er meer zoekopdrachten gedaan is dan ooit te voren.

Interesse in Chainlink groeit – Bron: Google Trends

De toegenomen interesse in het project kan worden toegeschreven aan de enorme prijsstijging van de LINK token en de groeiende interesse in DeFi.

De Chainlink koers steeg maandag naar een recordhoogte van $8,48. Dat is een stijging van 50% in de afgelopen week. Op het moment van de schrijven ligt de prijs van 1 LINK token rond de $7,32. Dat is een stijging van meer dan 65% op maandbasis en 350% op jaarbasis.

Chainlink koers stijgt explosief – Bron: Tradingview

Vanwege de prijsstijging is LINK nu één van de best presterende cryptocurrencies van 2020. Ook andere DeFi-tokens als Aave hebben enorme winsten geboekt van honderden procenten. Dit terwijl andere crypto’s als Bitcoin, Ethereum en Ripple aanzienlijk achterblijven.

Chainlink’s indrukwekkende rally lijkt dus te zijn aangewakkerd door het toegenomen gebruik van Chainlink in de alsmaar groeiende decentrale financiële (DeFi) ruimte.

Dat de interesse in Google stijgt tijdens een enorme koersstijging is niet raar. De interesse vertaalt zich echter vaak niet in een grote toename van mensen die daadwerkelijk investeren in de munt. Dit komt omdat beleggers bang zijn om in te stappen in een munt met een enorm hoge prijsvolatiliteit.

Echter, in het geval van LINK is het aantal nieuwe en actieve adressen sterk toegenomen. Hierdoor kunnen we aannemen dat de interesse piek zich vertaalt in extra koopdruk. De dagelijks actieve en nieuwe adressen zijn met respectievelijk 800% en 900% gestegen, op jaarbasis.


Extreem bullish of overhyped?

Hoewel de langetermijnvooruitzichten van Chainlink er goed uitzien, dankzij de groeiende interesse in DeFi, lijkt de cryptocurrency op korte termijn kwetsbaar voor een prijsverlaging. Dit aangezien het sentiment ‘te’ bullish lijkt te zijn geworden. Er is vindt enorm FOMO effect en dat laat de koers misschien wel te ver stijgen.

Ondertussen is “LINK” momenteel de meest populaire term op crypto sociale media. Er heerst dus enorme hype rond de munt. Maar het onderzoekbureau Santiment vertelt dat het meestal zo is dat wanneer de naam van zo’n munt plotseling bovenaan de lijst van opkomende trends staat, de prijs binnen de komende 12 dagen met gemiddeld 8,2% daalt.