Bitcoin

Grayscale: ‘Bitcoin ETF is een kwestie van tijd’

De cryptomarkt kan misschien eindelijk een Bitcoin ETF-goedkeuring meemaken, hoewel toezichthouders meer tijd nodig hebben.


De cryptomarkt ontwikkelt snel

“We denken dat een Bitcoin ETF eerder een kwestie is van wanneer, niet van of,” vertelde Michael Sonnenshein (algemeen directeur van Grayscale Investments) in een interview aan Anthony Pompliano (Morgan Creek Digital mede-oprichter).

De cryptomarkt ontwikkelt zo snel, omdat de Amerikaanse regelgevende instanties de cryptowereld nu steeds meer duidelijkheid geven en veel vooruitgang boeken in het opstellen van wetten & regelgeving rondom de cryptomarkt.

“Er zijn in feite manieren om met regelgevers aan de activaklasse te werken binnen bestaande kaders, maar ze zijn nog niet klaar om een ​​ETF goed te keuren”, legde hij uit.


Zoveel ETF pogingen afgekeurd

Een Bitcoin ETF geeft beleggers en handelaren toegang tot Bitcoin op de reguliere financiële markten. Deze manier van handelen is de cryptowereld de afgelopen jaren vele malen ontzegd. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft talloze pogingen van meerdere bedrijven geweigerd.

“Ik denk dat ze vrij expliciet zijn geweest in het aangeven wat ze verbeterd willen zien binnen voordat een ETF goedgekeurd wordt,” zei Sonnenshein over Amerikaanse regulerende instanties. Sonnenshein voegde eraan toe:

“Zoals een meer globaal orderboek voor Bitcoin, overeenkomsten voor het delen van bewaking, meer regulering en toezicht op de verschillende markten en locaties waar digitale activa worden verhandeld.”

Redenen voor eerdere afkeuring van de Bitcoin ETF door de SEC zijn onder meer een gebrek aan bewijs tegen marktmanipulatie en bevestiging van de marktomvang van Bitcoin, naast andere kritiek.

 

Bitcoin nieuws

Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?