Bitcoin Nieuws

Grote Bitcoin Whales kopen 37 duizend BTC in 10 dagen tijd

De afgelopen tijd zien we dat grote crypto whales enorme aantallen Bitcoins opkopen. Volgens gegevens van de blockchain-analysefirma Glassnode, hebben deze grote investeerders onlangs 37.100 BTC (ongeveer $ 1,7 miljard) gekocht. Dit kan een teken zijn van groeiende vertrouwen in de toekomst van de Bitcoin-markt en kan leiden tot een bullish trend.

Mogelijke gevolgen voor de Bitcoin-markt

De aankopen van grote ‘whales‘ kunnen een positief effect hebben op de Bitcoin-markt, omdat het aangeeft dat deze investeerders vertrouwen hebben in de toekomstige waarde van de cryptocurrency. Het kan daaarom ook leiden tot een koersstijging, aangezien deze grote aankopen de vraag naar Bitcoin verhogen.

Analisten reageren dan ook positief op de aankopen door grote ‘whales’. Ze geloven dat het een teken is van groeiende instroom van institutioneel geld in de Bitcoin-markt, wat kan bijdragen aan een verdere stabilisatie en groei van de prijs van Bitcoin.

Santiment whales kopen Bitcoin
Bitcoin whales kopen massaal – Bron: Santiment

In de bovenstaande grafiek is duidelijk te zien dat de groep investeerders die tussen de 10 en 100 BTC bezitten als eerst begonnen met het kopen van Bitcoin. Deze groep kocht in de afgelopen 10 weken 105 duizend Bitcoins. Vlak daarna begonnen investeerders met 100 tot 1000 BTC te kopen. Deze groep kocht in de afgelopen 8 weken 67 duizend Bitcoins. De echte grote whales begonnen pas 10 dagen geleden met het kopen van enorme aantallen BTC. De groep investeerders die 1.000 tot 10.000 BTC bezit heeft in de afgelopen 10 dagen namelijk meer dan 37 duizend BTC gekocht.

Bitcoin markt blijft bullish

Met de groeiende interesse van institutionele investeerders en de recente aankopen van grote ‘whales’, verwachten analisten dat de Bitcoin-markt bullish zal blijven in de toekomst. Er wordt verwacht dat de prijs van Bitcoin zal blijven stijgen, wat kan leiden tot een verdere toename van de adoptie van de cryptocurrency.

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden