k oleary
Bitcoin, Regulatie

Harris of Trump? Cryptoregulering is onvermijdelijk, vertelt Kevin O’Leary

In aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen wordt er veel gespeculeerd over wat de presidentiële kandidaten zouden kunnen betekenen voor de Amerikaanse cryptosector.

Kevin O’Leary, een Amerikaanse investeerder en voorstander van crypto, gelooft echter dat de uitkomst van de verkiezingen weinig verschil zal maken. Volgens hem streven zowel de Democraten als de Republikeinen naar duidelijke regelgeving op het gebied van crypto.

O’Leary is zeer hoopvol

“Dit wordt een kwestie die door beide partijen wordt gesteund. We krijgen crypto beleid, ongeacht wie het Witte Huis binnentreedt,” aldus O’Leary in een recent interview.

Deze opvatting wordt versterkt door de recente toezegging van Chuck Schumer, de Democratische meerderheidsleider in de Senaat, om nog voor het einde van het jaar regelgeving voor crypto door te voeren. Tot voor kort bleef het echter verrassend stil binnen het Democratische kamp met betrekking tot crypto wetgeving.

Ondertussen profileert Donald Trump zich steeds vaker als de “crypto-president” tijdens zijn campagne. Hij heeft zichzelf gepositioneerd als een groot voorstander van de crypto-industrie en heeft aangegeven dat hij een einde wil maken aan wat hij beschouwt als de anti-crypto houding van de huidige president Joe Biden.

Harris gaat ook overstag

Kamala Harris lijkt zich te realiseren dat de kwestie rond crypto van cruciaal belang kan worden in de strijd om het presidentschap. Ze staat voorlopig open voor samenwerking en dialoog met de crypto-industrie, wat erop wijst dat ze deze kwestie niet kan negeren. Nog eens vier jaar van ineffectief beleid door de Democratische partij op het gebied van crypto zou immers zeer schadelijk kunnen zijn.

O’Leary, die een belangrijke rol speelt in de lobby voor crypto-wetgeving in Washington, gelooft dat de tijd rijp is voor een definitieve doorbraak. Hij merkt op dat er al veel beleidsvoorstellen in de maak zijn en dat de kans groot is dat er binnenkort nieuwe wetten worden aangenomen.

De tijd zal uitwijzen wat de volgende president, of dat nu Harris of Trump is, zal betekenen voor de cryptosector. Wat zeker lijkt, is dat de komende vier jaar niet hetzelfde zullen zijn als de afgelopen vier jaar onder president Joe Biden.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13