Ethereum,

Hier gaat Ethereum Foundation $30 miljoen aan besteden

De Ethereum Foundation heeft bekent gemaakt waar ze de $30 miljoen dollar aan gaan besteden die hebben vrijgemaakt voor de ontwikkeling van het Ethereum netwerk.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Waar gaat de $30 miljoen heen?

Het geld wordt verdeeld in drie categorieën, namelijk:

  • Toekomstige projecten: $19 miljoen dollar
  • Huidige projecten: $8 miljoen dollar
  • Developer ondersteuning: $3 miljoen dollar

Het grootste deel van het geld gaat naar Ethereum 2.0 projecten. Hierbij kun je denken aan onderzoek, documentatie, communicatie en projecten als het ‘Plasma project’.

Plasma, dat in 2017 voor het eerst werd voorgesteld door Vitalik Buterin en Joseph Poon, is een schaalbaarheidsoplossing voor het ETH netwerk dat gebruik maakt van smart contracts.

“Project Plasma zal de blockchain in staat stellen om een ​​grote hoeveelheid gedecentraliseerde financiële applicaties wereldwijd te vertegenwoordigen”, aldus de white paper.


Ethereum Foundation wilt top wetenschappers aantrekken

Op de Ethereal Summit van 10 mei kondigde de Ethereum Foundation haar budget van $30 miljoen dollar aan. Directeur Aya Miyaguchi zei dat de foundation top wetenschappers en ontwikkelaars wilt aantrekken.

Ethereum presteert de laatste tijd goed. De ETH prijs is in de afgelopen maand gestegen van $170 dollar naar $250 dollar. Dat is een stijging van zo’n 47 procent. Ook het handelsvolume is enorm gestegen, wat historisch gezien een zeer goed teken is.