litecoin
Litecoin

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen

Litecoin is een van de best presterende cryptomunten van vandaag. De koers is opnieuw tot boven het psychologische $100 niveau gestegen en volgens sommige crypto analisten kan de koers nog veel verder stijgen.

In dit artikel bekijken we waarom een bekende crypto analist genaamd ‘World of Charts’ verwacht dat de koers tot $400 zal stijgen.

Waarom de Litecoin koers tot $400 kan stijgen

De cryptoanalist van ‘World of Charts’ benadrukt een technisch patroon dat mogelijk wijst op een naderende koersstijging. Hij acht het niet onmogelijk dat Litecoin zijn recordhoogte van mei 2021, toen de munt een top van $410 bereikte, kan evenaren of zelfs overschrijden.

Zijn prijsvoorspelling is gebaseerd op een doorbraak uit een ‘bull flag patroon‘. De LTC-koers is opwaarts uit dit patroon gebroken en heeft zelfs het steunniveau succesvol getest, wat duidt op een voortzetting van de stijgende trend.

Daarnaast geven andere metrieken ook een positief signaal. De MVRV ratio, een indicator die aangeeft of een munt oververhit is, staat nog relatief laag, wat suggereert dat de litecoin prijs nog genoeg ruimte heeft om te groeien. 

Groeiende netwerkactiviteit en de impact op de Litecoin prijs

Bovendien wijzen andere on-chain indicatoren op groei binnen het altcoin-netwerk. Er is een significante toename in zowel het aantal dagelijks actieve adressen als het dagelijkse transactievolume op het netwerk.

Deze trend duidt op een stijgend gebruik en daarmee een groeiende vraag naar de LTC-munt. Historisch gezien is dit vaak een voorbode van een opwaartse beweging in de prijs.

Nog 2 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Litecoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 2 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Litecoin nieuws

Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Wat kunnen we van Litecoin verwachten in 2024?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving