recessie
Bitcoin, Regulatie

‘Hoge benzineprijzen en stijgende rentekosten meestal voorteken van een recessie’

We horen in de media al maanden dat er een recessie in de lucht hangt als gevolg van de renteverhogingen van onder andere de Amerikaanse centrale bank. Tot op heden is die recessie uitgebleven en inmiddels zijn er zelfs steeds meer analisten die reppen over een zachte landing. Een zachte landing zou betekenen dat het de Amerikaanse centrale bank lukt om de inflatie terug te brengen tot de gewenste 2,0 procent, terwijl het tegelijkertijd een recessie weet te voorkomen.

Volgens The Kobeissi Letter gaan hoge benzineprijzen en rentekosten over het algemeen vooraf aan recessies.

Kan de Federal Reserve een recessie voorkomen?

De grote vraag is of de Federal Reserve het voor elkaar kan krijgen om een recessie te voorkomen. Op basis van de bovenstaande grafiek lijkt dat een gigantische (en schier onmogelijke) opgave voor de Amerikaanse centrale bank.

“Als de Federal Reserve erin slaagt om een recessie te voorkomen, dan zou het geschiedenis schrijven”, zo laat The Kobeissi Letter weten.

Dat is een duidelijke boodschap voor de Federal Reserve. De analisten van The Kobeissi Letter hebben er op basis van de omstandigheden weinig tot geen vertrouwen in dat een recessie kan worden voorkomen.

“Dit zou de grootste stijging voor de persoonlijke rentekosten ZONDER een recessie zijn sinds het jaar 1960”, zo schrijft The Kobeissi Letter verder.

Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

Voor de Bitcoin koers zal dit op de korte termijn slecht nieuws zijn. Een recessie is over het algemeen niet iets wat risico-assets helpt. Tot het moment aanbreekt dat de centrale bank de rente begint te verlagen om de economie een positieve slinger te geven.

Dat kan weleens het moment worden waarop Bitcoin weer positieve signalen laat zien. Het is dus wachten op het moment dat de rentes weer beginnen te zakken en het zou helemaal fantastisch zijn als dat samenvalt met de Bitcoin Halving (april 2024) en de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Regulatie nieuws

Kazachstan blokkeerde in 2023 980 niet-gelicentieerde crypto-exchanges
Binance-oprichter CZ moet in VS blijven tot straf bekend is
El Salvador onthult BTC ‘Vrijheidsvisum’
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers