Hong Kong
Regulatie

Hong Kong SFC waarschuwt tegen illegale cryptohandelsplatformen

De Securities and Futures Commission of Hong Kong (SFC) heeft waarschuwingen uitgegeven aan 7 cryptohandelsplatformen die zonder operationele vergunning in de regio actief zijn.

Beheer van openbare registers

De Hong Kong SFC beheert openbare registers van alle geregistreerde, niet-geregistreerde en illegale cryptohandelsentiteiten om de risico’s van oplichting en fraude te verminderen. Op 5 juli werden 7 nieuwe beurzen toegevoegd aan de waarschuwingslijst, die entiteiten markeert zonder vergunning of met een valse associatie met Hong Kong.

Sinds de oprichting van de waarschuwingslijst in januari 2020 zijn er momenteel 39 vermeldingen, waarvan 28 in 2024. De recentste toevoegingen zijn Taurusemex, Yomaex, Bitones.org, BTEPRO, CEG, XTCQT en Bstorest.

Fraude & misleiding

Volgens de SFC worden deze beurzen verdacht van frauduleuze activiteiten en het misleiden van investeerders door te beweren dat ze geregistreerd zijn bij de SFC. Veel van deze exchanges gebruikten afpersingstechnieken, zoals het blokkeren van opnames en het eisen van “kosten” om de diensten te hervatten.

Sinds begin 2024 heeft Hongkong agressieve stappen ondernomen om de naleving van de regelgeving voor cryptohandelsdiensten te waarborgen. De SFC had in eerste instantie aan alle cryptobeurzen gevraagd om vóór 31 mei een vergunning aan te vragen. Exchanges zonder een dergelijke operationele vergunning moesten na deze deadline hun activiteiten officieel beëindigen.

Vergunningaanvragen & buitenlandse promotie

Meer dan 22 cryptocurrency-exchanges hebben vergunningen aangevraagd om hun activiteiten in Hongkong voort te zetten. Velen trokken echter hun aanvragen vlak voor de deadline in.

Om buitenlandse investeringen aan te trekken, bezochten overheidsinstanties van Hongkong onlangs een techconferentie in Toronto, Canada. Het evenement, georganiseerd in samenwerking met het Hong Kong Economic and Trade Office in Toronto (Toronto ETO), Invest Hong Kong (InvestHK) en StartmeupHK (SMUHK), had als doel reclame te maken voor Hongkong als offshore technologiehub voor Canadese crypto- en Web3-startups.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?