IMF
Regulatie

IMF: We mogen Crypto Nooit accepteren als Wettig Betaalmiddel

Een gigantische verrassing mogen we het niet noemen, maar in een nieuwe blogpost heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zich behoorlijke negatief uitgelaten over crypto. Zo stelt het IMF dat we fiatgeld altijd moeten waarderen en beschermen tegen cryptocurrency’s. De wereldbank spoort landen aan om de integriteit van hun financiële systemen te bewaken om te voorkomen dat ze worden vervangen door crypto.

Grote dreiging

Uit de blogpost wordt duidelijk dat het IMF crypto als een grote bedreiging voor het financiële systeem ziet. “Om de nationale soevereiniteit te bewaken, is het belangrijk om crypto niet de status van een officiële valuta of wettig betaalmiddel te geven. […] Dat zou de financiële stabiliteit kunnen bedreigen of snelle inflatie kunnen veroorzaken”, zo schrijft het Internationaal Monetair Fonds in zijn blog.

Opvallend genoeg komt deze blog kort nadat BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, een aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF indiende bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

De kans is aanwezig dat het IMF dat ziet als het mogelijke begin van een adoptiegolf die ertoe kan leiden dat overheden Bitcoin of andere crypto adopteren als wettig betaalmiddel. Verder geeft het aan hoe krachtig Bitcoin is, als een instantie als het IMF zich geroepen voelt om dit soort dingen te schrijven.

Crypto en belasting

Het IMF functioneert in feite als een soort bank voor landen en steunt landen als zij financiële problemen ondervinden. Als een land bijvoorbeeld moeite heeft om zijn schulden te betalen, dan kan het IMF financiële hulp bieden. Verder helpt het IMF landen op weg om hun economie te verbeteren.

De in dit artikel aangehaalde blogpost is overigens niet de eerste keer dat het IMF waarschuwt voor de gevaren van crypto. Eerder deze maand zei het IMF bijvoorbeeld dat de wereldwijde belastingsystemen voorbereid moeten worden op crypto.

“Crypto-transacties lijken op die met cash, in de zin dat het mogelijk is om ze te verstoppen voor de belastingautoriteiten. Vandaag de dag is het volume in crypto-transacties nog laag. Maar op termijn, als de belastingsystemen er niet klaar voor zijn, kan crypto leiden tot een grote ontduiking van BTW en andere vormen van belasting, waardoor de omzetten van overheden dalen. Dit kan weleens de grootste bedreiging van crypto zijn”, aldus het IMF.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BTC kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten