BodaBoda
Blockchain

Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren

Boda boda’s, de populaire motortaxi’s die essentieel zijn voor het stadsleven in Oost-Afrikaanse metropolen zoals Nairobi, Kampala en Dar es Salaam, staan op het punt een technologische revolutie te ondergaan. Het activafinancieringsbedrijf Watu is een partnerschap aangegaan met Nodle om blockchain-technologie te gebruiken voor het realtime volgen van hun gefinancierde voertuigen.

Beter overzicht krijgen van gefinancierde activa

Watu, dat al leningen heeft verstrekt aan meer dan een miljoen Afrikanen in zeven verschillende landen, ziet in deze samenwerking een kans om zowel de veiligheid van de voertuigeigenaren te vergroten in geval van diefstal, als een beter overzicht te krijgen van de gefinancierde activa. Dit zal worden bereikt door Nodle’s gedecentraliseerde fysieke infrastructuurnetwerk (DePIN), dat gebruik maakt van een netwerk van smartphones als knooppunten.

De implementatie van het project start in mei 2024 in Oeganda en zal zich in de volgende maanden uitbreiden naar Kenia, Tanzania, Nigeria, Sierra Leone en de Democratische Republiek Congo. Het Nodle Network biedt, dankzij de wijdverspreide aanwezigheid van smartphones en hun geavanceerde geolocatiecapaciteiten, een brede dekking en nauwkeurige tracking.

Uitrol van netwerk in Afrika stimuleren

Micha Benoliel, mede-oprichter en CEO van Nodle, gelooft dat deze samenwerking de uitrol van het netwerk in Afrika aanzienlijk zal stimuleren, vooral met de verwachting dat smartphones tegen 2030 88% van de mobiele verbindingen zullen uitmaken. Florent Stroppa, Chief Product Officer bij Nodle, benadrukt dat het crowdsourced netwerk nieuwe diensten snel en kosteneffectief zal kunnen inzetten, waardoor het specifiek geschikt is voor het volgen van moeilijk te lokaliseren activa.

Gunars Bidins, hoofd van GPS-tracking bij Watu, is overtuigd van de voordelen van deze technologische vooruitgang: “Deze samenwerking stelt ons in staat onze activavloot efficiënter en kosteneffectiever te volgen, wat de veiligheid en beveiliging van onze activa verhoogt in onze groeiende operaties in Afrika.”

Met de groeiende populariteit van DePIN’s binnen de blockchain-industrie, wordt deze technologie ook gebruikt voor het verkrijgen van cloud computing-bronnen en andere innovatieve toepassingen, wat wijst op een veelbelovende toekomst voor de integratie van digitale en fysieke infrastructuur.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?