Ethereum ETHER
Ethereum

‘Diamond hands’ strategie levert investeerder $131,7 miljoen op met Ethereum

Binnen de investeringswereld is geduld en het kunnen stilzitten als de koersen dalen een hele waardevolle eigenschap. Dit bewijst een Ethereum-investeerder ook weer, die over een periode van 2 jaar een winst van 131,72 miljoen dollar mocht opschrijven. Wat hij deed? Heel simpel: kopen in de bearmarkt en verkopen in de bullmarkt.

Kopen in de bearmarkt, verkopen in de bullmarkt

Het lijkt zo makkelijk om Bitcoin of Ethereum te kopen tijdens een bearmarkt en vervolgens te verkopen tijdens een bullmarkt. De realiteit is echter heel anders. Op het moment dat de Bitcoin koers naar 15.500 dollar daalde in november 2022, durfden maar heel weinig mensen hun handen te branden aan de digitale munt.

Waarom? Omdat men zich zorgen maakte dat het omvallen van FTX weleens hele grote gevolgen kon hebben voor Bitcoin. FTX stond in Amerika bijna symbool voor de Bitcoin-industrie, waardoor het omvallen van de beurs ook de reputatie van de digitale munt beschadigde.

Het had zomaar eens heel erg lang kunnen duren voordat mensen Bitcoin weer aan durfden te raken. Nu zijn we echter twee jaar verder en staan de koersen enkele honderden procenten hoger. Mensen die het hebben aangedurfd om destijds in te stappen zijn rijkelijk beloond.

Zo ook de Ethereum-investeerder die in september 2022 voor 96.639 Ethereum (151,42 miljoen dollar) kocht op Coinbase. Maar vergeet niet dat die Ethers aan het einde van 2022 dus nog een duikvlucht maakte, voordat hij in 2024 van zijn winsten kon genieten.

Verkocht in maart 2024

In maart 2024 stuurde de investeerder meer dan 72% van de initiële investering (70.000 Ethereum) naar Kraken via meerdere transacties. Op het moment van de transacties lag de marktwaarde van Ethereum op 3.062 dollar, waardoor de transactie een waarde van 214,34 miljoen dollar vertegenwoordigde.

Los van de recente transacties naar Kraken, bezit de investeerder nog 26.639 Ethereum in zijn wallet van de originele aankoop, die momenteel een waarde dragen van 68,81 miljoen dollar.

Wat dat betreft heeft deze whale het fantastisch gedaan. Al moeten we ook niet vergeten dat hij zich met ruim 100 miljoen dollar inkocht. Voor de winst van ruim 100 miljoen dollar was hij dus al behoorlijk rijk.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ethereum nieuws

Ethereum’s zwakke prestaties lijken voorbij, volgens onderzoekers
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen