Bitcoin Nieuws

Investeerders tegen huidige koersen niet geïnteresseerd in Bitcoin

Het tempo waarop nieuwe adressen worden gecreëerd op de Bitcoin blockchain zit in een behoorlijke daling. De afgelopen zeven dagen is het tempo met 8,16 procent gedaald. “Data van @intotheblock laat zien dat het aantal nieuwe gecreëerde adressen op het Bitcoin netwerk in een neerwaartse trend zit”, aldus Ali Martinez.

De onzekerheid heerst

Alles maakt duidelijk dat de onzekerheid op dit moment de boventoon voert in de Bitcoin-wereld. Naast het feit dat het aantal nieuwe adressen amper toeneemt, staan ook institutionele beleggers en zogenaamde whales aan de zijlijn. Dat blijkt uit het feit dat het aantal grote transacties in het Bitcoin netwerk op dit moment op het laagste punt van het jaar ligt, zo schrijft Martinez in een volgend bericht op Twitter.

Het aantal transacties met een waarde van 100.000 dollar of meer is gedaald naar een nieuw jaarlijks dieptepunt van 8.040 transacties. Dat wijst erop dat de grote jongens op dit moment even afwachten. In principe hoeft dat overigens niet de betekenen dat ze verkopen. Het kan ook zo zijn dat ze gewoon even blijven zitten en wachten op meer duidelijkheid.

Volatiliteit op dieptepunt

De lage activiteit op het netwerk gaat momenteel gepaard met een extreem lage volatiliteit. Na het omvallen van FTX waren er even grote problemen voor de Bitcoin koers, maar inmiddels is de ellende voorbij. Althans, de ergste dalingen zitten er schijnbaar op. Bitcoin zakte uiteindelijk door tot ongeveer 15.500 dollar, maar is inmiddels weer redelijk opgeklommen vanaf dat niveau. Al moeten we niet te vroeg juichen, want we hebben deze cyclus eerder gedacht dat we op de bodem zaten.

Capo geeft via het bovenstaande bericht aan dat hij verwacht dat de Bitcoin koers nog wel wat pittige momenten zal ondervinden de komende periode. Eerder zei deze populaire handelaar dat Bitcoin weleens richting de 12.000 dollar kan zakken. Waar veel handelaren verwachten dat Bitcoin naar 10.000 dollar kan valen, is Capo ervan overtuigd dat de support tussen de 12.000 en 13.000 dollar te sterk is voor de bears.

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden