bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Is de Bitcoin koers op weg naar de $35.000 grens?

Bitcoin presteert sinds de start van het nieuwe jaar geweldig goed. De koers is vandaag zelfs tot boven de 23 duizend dollar grens gestegen. Het sentiment onder crypto investeerders schiet dan ook omhoog en dat is de reden dat sommige experts voorspellen dat de Bitcoin koers in de nabije toekomst de 35 duizend dollar zou kunnen bereiken.

Het sentiment rondom crypto schiet omhoog

De BTC koers heeft zich in slechts enkele weken tijd volledig hersteld van de verliezen die werden veroorzaakt door de val van crypto beurs FTX. Door de prijsstijging van 10 procent heeft de grootste cryptomunt ter wereld zelfs de 23 duizend dollar grens doorbroken. Dit ondanks het nieuws dat crypto bedrijf Genesis zijn faillissement heeft moeten vragen.

BTC koers 23k
BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Gaat de Bitcoin koers naar 35 duizend dollar stijgen?

Niet alleen de prijs is vandaag flink gestegen. Ook het handelsvolume van Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 17,45% gestegen tot $25 miljard. Dat de prijsstijging gepaard gaat met een flinke boost in het handelsvolume is vaak een goed teken en heeft analisten dan ook doen geloven dat BTC spoedig de psychologische $25.000 grens zal bereiken.

De bekende Nederlandse crypto analist Michael van de Poppe voorspelt zelfs dat de Bitcoin koers binnen 2 tot 4 maanden tijd kan stijgen tot 35 duizend dollar.

Ook crypto whales beginnen met kopen

Niet alleen de gewone investeerder zoals jij en ik beginnen bullish te worden. Er zijn namelijk meldingen dat ook grote crypto whales zijn begonnen met enorme aantallen BTC tokens te kopen. Uit on-chain data blijkt namelijk dat er in de afgelopen 2 maanden een stijging van 3% is geweest in het aantal BTC whales die 100 tot 1000 BTC bezitten.

Concluderend: De prestaties van Bitcoin (BTC) sinds het begin van het jaar uitstekend. De prijs is vandaag zelfs boven het niveau van $23.000 gestegen. Dit positieve sentiment onder crypto-investeerders is de reden waarom sommige experts voorspellen dat de Bitcoin-prijs in de nabije toekomst $35.000 zou kunnen bereiken.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen