kamala harris
Regulatie

Is Kamala Harris goed voor crypto? Werft adviseurs met Binance-connecties

Nu de huidige president Joe Biden zich niet herkiesbaar stelt, is Kamala Harris, zijn opvolger, druk bezig met haar campagne voor het presidentschap. Een belangrijk onderdeel van haar campagne is crypto. Prognoses suggereren dat haar benadering van crypto veel gunstiger zou kunnen zijn dan die van Biden.

Twee nieuwe aanstellingen

Volgens een rapport van Reuters is David Plouffe aangesteld als senior adviseur voor de campagnestrategie van Kamala Harris. Plouffe, een voormalig adviseur van Barack Obama, was ook lid van de Binance Global Advisory Board. Zijn aanstelling suggereert een mogelijke positieve wending in Harris’ benadering van crypto.

Naast Plouffe is ook Brian Nelson toegevoegd aan het team van Harris. Nelson, voormalig ondersecretaris voor terrorisme en financiële inlichtingen bij het Amerikaanse ministerie van Financiën (de Treasury), was betrokken bij strafrechtelijke onderzoeken naar Binance. Ondanks deze betrokkenheid staat hij bekend om zijn open houding tegenover opkomende technologieën.

Cody Carbone van de blockchainfirma Digital Chamber zei over Nelson:

“Nelson heeft een vrij open houding ten aanzien van crypto, en zijn beleidsteam heeft er alles aan gedaan om met de industrie in contact te komen.”

De crypto strijd met Trump

Al met al zijn de aanstellingen van Plouffe en Nelson positief te noemen. Ze suggereren dat Harris een gematigde en realistische benadering ten opzichte van de crypto sector overweegt. Dit staat in duidelijk contrast met de aanpak van Biden in de afgelopen vier jaar, waarin de administratie weinig moeite leek te doen om de crypto sector tegemoet te komen.

De concurrent van Harris, Donald Trump, heeft zich inmiddels uitgesproken als voorstander van de crypto-industrie en was zelfs aanwezig bij de Bitcoin Conferentie. Als Harris daadwerkelijk de crypto sector tegemoet wil komen, zou ze mogelijk Amerikaanse crypto-stemmers bij Trump kunnen wegkapen. De tijd begint echter te dringen voor Harris, want over drie maanden zal het Amerikaanse volk al naar de stembussen gaan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Regulatie nieuws

Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Saudi-Arabië overweegt oliehandel in Chinese yuan
34 landen tonen interesse in BRICS: Poetin benadrukt groeiende invloed
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt