Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Japan lijkt de beste kandidaat voor het nieuwe hoofdkantoor van Ripple

Yoshitaka Kitao, de CEO van de SBI Holdings, zei dat Japan het meest waarschijnlijke land is waar Ripple naartoe zal verhuizen, mocht het de Verenigde Staten verlaten.


Gaat Ripple Amerika verlaten?

Tijdens een persconferentie verklaarde Kitao dat Ripple inc Japan als meest belovende kandidaat heeft aangemerkt voor zijn nieuwe hoofdkantoor als Ripple zijn dreigementen om zijn kantoren in San Francisco te verhuizen, zou nakomen. SBI Holdings is een investeerder en belanghebbende in Ripple. Kitao zelf zit in het raad van bestuur van het bedrijf.

Zowel de mede-oprichter van Ripple, genaamd Chris Larsen als de CEO Brad Garlinghouse hebben hun frustratie geuit over het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving in de Verenigde Staten. Eerder deze maand verklaarde Larsen dat het bedrijf overweegt om naar landen als het Engeland, Zwitserland, Singapore of Japan te verhuizen, omdat de autoriteiten in de VS een ‘regulering door handhaving’-beleid hadden en’ jammerlijk achterop ‘liepen bij de voorbereiding op de cryptocurrency-gebaseerde volgende generatie van een wereldwijd financieel systeem.


Japan is een snel groeiende markt

Volgens een rapport van Bloomberg stonden Japan en Singapore hoog op de lijst van Ripple. Garlinghouse zei destijds dat hij met SBI had gesproken over het gebruik van het land als mogelijke locatie voor het hoofdkantoor.

“Japan is een van onze snelstgroeiende markten, deels omdat we belangrijke partners zoals SBI hebben”, aldus Garlinghouse.

SBI Holdings heeft vandaag ook aangekondigd dat Ripple een investering heeft gedaan in het Japanse betalingsbedrijf MoneyTap. Schijnbaar als onderdeel van zijn plannen om door Ripple aangedreven nederzettingen te integreren in geldautomaten in Japan. De integratie is naar verluidt bedoeld om consumenten gemakkelijker toegang te geven tot geld bij Japanse geldautomaten, ongeacht hun bankrelatie.