Ripple

Japanse investeerders geven voorkeur aan Ripple

Een onderzoek, die is uitgevoerd door de crypto exchange BitMax, toont aan dat 25% van de handelaren de voorkeur geeft aan XRP, vergeleken met 9% in ETH en 26% in BTC.


XRP is populair in Japan

Opvallend is dat Japanse handelaren een sterke voorkeur geven aan Ripple’s XRP, terwijl Ethereum de op 1 na grootste cryptomunt is.

Volgens de resultaten is Bitcoin bijna net zo populair als de XRP-token onder handelaren in Japan. 25% van de 1498 ondervraagde mensen vertelde dat BITMAX dat XRP hun favoriete munt was, vergeleken met 26% die de voorkeur gaf aan BTC. Ethereum (ETH) werd derde met 9%.

Geel = BTC | Roze = XRP | Rood = ETH | Blauw = Andere tokens

We moeten er natuurlijk wel bij zeggen dat de kleine steekproefomvang, zoals in de bovengenoemde enquête mogelijk niet helemaal de realiteit weerspiegeld. Echter geeft het wel een goede indicatie.

De Japan Virtual Currency Exchange Association (JVCEA) rapporteerde in december 2019 namelijk vergelijkbare bevindingen. XRP was de tweede in populariteit achter BTC en ETH kwam ook toen op de derde plaats.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Ripple minder populair in de rest van de wereld

Dat Japanners groot fan zijn van Ripple is op zijn minst opmerkelijk te noemen. In de rest van de wereld lijkt het er namelijk op dat XRP populariteit verliest. Er wordt veel minder getweet over de munt en het koersverloop is niet erg spannend te noemen.

Ook is er veel controverse ontstaan in de XRP community over de kwartaal verkopen van Ripple om zijn cashflow positief te houden. Crypto-analysebedrijf Messari heeft gegevens vrijgegeven waaruit blijkt dat XRP het slechtst presterende large cap-token was in 2019. Hoewel de Ripple community dus over de hele wereld is gekrompen, lijkt dit niet het geval te zijn voor Japanse fans.