kamala harris
Regulatie

Kamala Harris nieuwe Democratische kandidaat – Goed nieuws voor crypto?

Het nieuws is je vast niet ontgaan: president Joe Biden heeft zich teruggetrokken uit de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dit hing al een tijdje in de lucht, en nu is het werkelijkheid geworden.

Zijn vice-president, Kamala Harris, zal waarschijnlijk zijn plaats innemen als de Democratische kandidaat. Maar wat weten we eigenlijk over Harris en haar standpunten ten aanzien van crypto?

Wat weten we over Kamala Harris?

Harris is een unieke figuur in het politieke landschap van Capitol Hill. Ze heeft zich namelijk nooit uitgesproken, noch positief noch negatief, over crypto-assets, tokenisatie, blockchain, of non-fungible tokens (NFT’s). Dit onderscheidt haar van president Joe Biden, die zich tijdens zijn tijd in het Witte Huis niet populair heeft gemaakt onder crypto-voorstanders.

Nu Biden heeft aangekondigd zich niet herkiesbaar te stellen, verandert de dynamiek. Hij heeft Harris zijn volledige steun gegeven. Hoewel dit nog niet haar nominatie als Democratische kandidaat garandeert, is de kans daarop wel groot. De grote vraag is nu wat een overwinning van Harris zou betekenen voor de crypto-sector.

Hoewel Harris zich nooit expliciet heeft uitgesproken over crypto, kunnen we enkele aannames maken. Haar politieke banden met Biden suggereren dat ze waarschijnlijk zijn beleid zal voortzetten. Dit zou betekenen dat we weinig verandering hoeven te verwachten als Harris president van de Verenigde Staten wordt. Haar achterban bestaat grotendeels uit dezelfde donateurs en supporters als die van Biden, wat haar standpunten waarschijnlijk beïnvloedt.

Crypto als wapen

Harris is geboren en getogen in Californië, een staat die bekend staat om zijn technologische vooruitgang en innovatie. Ze wordt dan ook gezien als een van de meer tech-vriendelijke Democraten. Om haar campagne te versterken, zou Harris kunnen overwegen om een pro-crypto houding aan te nemen.

In tegenstelling tot Biden en Harris, blijft Donald Trump zijn pro-crypto positie versterken. Zijn strategie is duidelijk: hij gebruikt crypto als een politiek wapen. Recentelijk heeft hij zelfs de crypto-gezinde JD Vance aangewezen als zijn running mate. Bovendien zal Trump volgende week een toespraak houden op de jaarlijkse Bitcoin Conference in Nashville.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?