Bitcoin crash
Bitcoin

Koersdaling van 40% in aantocht voor Bitcoin?!

De populaire analist Ali Martinez is op dit moment even bearish over Bitcoin en daarvoor baseert hij zich volledig op de koersgeschiedenis. Volgens Martinez maakt Bitcoin tijdens het herstellen van een bearmarkt altijd nog een sterke terugval mee. Uiteindelijk ziet hij Bitcoin een correctie van ongeveer 40 procent maken de komende periode.

Herhaling van 2016 en 2019

Ali Martinez geeft aan dat Bitcoin in 2016 en 2019 een vergelijkbaar patroon volgde. “In 2016 en 2019, na het vinden van een bodem voor de markt, begon de eerste grote correctie van Bitcoin bij het bereiken van het 0,786 Fibonacci-retracement niveau.

Op basis van dit patroon, mocht de geschiedenis zich herhalen, dan kan Bitcoin verder klimmen naar 50.000 dollar voordat het een correctie van 40 procent ondergaat”, aldus Martinez.

Zou dat gebeuren, dan zou de Bitcoin koers vanaf het niveau van 50.000 dollar terugvallen naar 30.000 dollar. Zien jullie dat gebeuren?

Bij een goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten lijkt dat hoogst onwaarschijnlijk, maar je weet het nooit in de financiële markten.

Ondanks kans op correctie bullish over Bitcoin

Ondanks dat Ali Martinez op relatief korte termijn een flinke correctie voorspelt voor Bitcoin, is hij op de lange termijn juist bullish over de grootste munt van de markt.

Volgens Martinez zal de volgende bullmarkt voor de digitale munt tot het einde van 2025 duren, gebaseerd op de halving-cyclus die we iedere vier jaar doormaken. Zoals de naam al suggereert levert dat de halvering van de blokbeloning voor miners op.

“Bitcoin is ontworpen om de vierjarige cycli, die worden gedreven door de halvings en iedere keer een vergelijkbaar koerspatroon opleveren. Historisch gezien vertaalt dit zich in drie jaar van bullish trend, gevolgd door een bearish correctie van één jaar.

Wat deze cyclus betreft zit Bitcoin in een opwaartse fase die mogelijk uitstrekt tot december 2025″, aldus Martinez.

Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?
Noord-Amerika blijft koploper in de globale crypto markt
Historische instroom voor BlackRock’s Bitcoin ETF: bijna $400 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk