hong-kong
Regulatie

Lancering van Azië’s eerste inverse Bitcoin futures-product in Hongkong

Op 23 juli wordt in Hongkong het eerste inverse Bitcoin futures-product van Azië gelanceerd: het CSOP Bitcoin Future Daily (-1x) Inverse Product (7376.HK).

Profiteren van waardedalingen van Bitcoin

Dit nieuwe exchange-traded fund (ETF) van CSOP Asset Management, één van de grootste vermogensbeheerders in China, biedt beleggers een methode om te profiteren van dalingen in de prijs van Bitcoin.

Deze ontwikkeling volgt op de succesvolle lancering van de CSOP Bitcoin Futures ETF (3066.HK) in december 2022, wat de uitbreiding van het bedrijf in de regio Azië-Pacific voortzet.

Het CSOP Bitcoin Futures Daily (-1x) Inverse Product is ontworpen om beleggingsresultaten te bieden die nauw aansluiten bij de inverse dagelijkse prestaties van de S&P Bitcoin Futures Index. Dit inverse product bereikt dit via een op futures gebaseerde replicatiestrategie, die rechtstreeks investeert in spotmaand Chicago Mercantile Exchange Bitcoin Futures.

Notering komt op HKEX

Volgens een bericht van CSOP op 22 juli zal het product worden genoteerd op de Hong Kong Stock Exchange (HKEX) met een noteringsprijs van ongeveer 7,8 Hongkongse dollar per eenheid.

Sinds eind 2022 verhandelt HKEX spotcrypto-ETF’s, nadat CSOP zijn Bitcoin Futures ETF en Ether Futures ETF introduceerde. Beide producten volgen BTC-futures en Ethereum-futures cash-settled contracts die op de CME worden verhandeld. In januari 2023 volgde de Bitcoin future ETF van Samsung Asset Management Hong Kong.

Samen hadden de drie futuresproducten op 29 april 1,3 miljard HK$ ter waarde van 170 miljoen USD aan beheerd vermogen verzameld.

Illegale operaties van 7 cryptobeurzen in regio

Op 5 juli gaf de Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) waarschuwingen uit over zeven cryptobeurzen die illegaal in de regio actief waren. De SFC markeerde deze beurzen voor het faciliteren van diensten zonder operationele licenties en plaatste ze op de waarschuwingslijst “Verdachte virtuele activahandelsplatformen”.

De SFC streeft ernaar de risico’s van fraude en oplichting te verminderen door openbare registers van geregistreerde, niet-geregistreerde en illegale cryptohandelsentiteiten te beheren.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?