police
Regulatie

Leider van gewelddadige crypto-overvallen veroordeeld

Remy St Felix, een 24-jarige man uit West Palm Beach, Florida, is veroordeeld voor zijn leidende rol in een reeks gewelddadige woningovervallen gericht op eigenaren van cryptocurrency. Tussen september 2022 en juli 2023 organiseerde St Felix overvallen in meerdere Amerikaanse staten, waaronder North Carolina, Florida, Texas en New York.

Gruwelijke misdaden

Volgens de aanklacht maakten St Felix en zijn medeplichtigen gebruik van fysiek geweld en dwongen slachtoffers toegang te geven tot hun crypto-assets. Op deze wijze werd in één geval meer dan $150.000 buitgemaakt. De groep daders maakte gebruik van versleutelde communicatie en waste de gestolen crypto wit met DeFi-platformen.

Het Ministerie van Justitie benadrukte de wreedheid van de misdaden, waarbij slachtoffers werden gegijzeld en mishandeld in hun eigen huizen:

“St Felix en zijn mede-samenzweerders richtten zich op slachtoffers in heel de Verenigde Staten en maakten zich schuldig aan brute woningovervallen, ontvoeringen en diefstal van crypto,” aldus Nicole M. Argentieri. Ook advocaat Sandra Hairston benoemt de onmenselijkheid van de daden:

“De slachtoffers in deze zaak hebben een vreselijke, pijnlijke ervaring meegemaakt die geen enkele burger zou moeten doorstaan.”

Eén van de overvallen ging als volgt: Op 12 april 2023 drongen St. Felix en een compagnon op gewelddadige wijze een huis binnen waarna ze de inwoners vastbonden met tie-wraps. Met een vuurwapen tegen het hoofd werd het slachtoffer vervolgens gedwongen crypto-assets over te maken.

Minimaal 7 jaar cel voor St Felix

St Felix werd uiteindelijk in juli 2023 door de FBI gearresteerd tijdens de voorbereiding van een nieuwe overval. Zijn 13 mede-samenzweerders werden ook gearresteerd en bekenden schuld.

Er hangen St Felix meerdere aanklachten boven het hoofd, waaronder samenzwering, ontvoering en het plegen van overvallen. Hij riskeert een minimum van zeven jaar gevangenisstraf. De uitspraak van de zaak staat gepland op 11 september 2024.

Timothy Langan van de FBI hoopt dat de veroordeling van St Felix en zijn bende een voorbeeld is voor andere criminelen. Hij zegt niet te zullen stoppen tot al deze criminelen de gevolgen onder ogen hebben gezien.

Regulatie nieuws

Bolivia heft verbod op Bitcoin en cryptobetalingen op
Jesse Powell doneert $1 miljoen aan Trump’s presidentiële campagne
Voormalig CEO van Hydrogen Technology Corporation is veroordeeld tot gevangenisstraf voor effectenfraude
Meer nieuws

Meest gelezen

Kiyosaki: Hou je vast, Bitcoin klaar voor de ‘Bananen-zone’
Goudkoers wijst op aanstaande Bitcoin correctie
Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?