MarathonDigital
Regulatie

Marathon Digital beboet met $138 miljoen voor contractbreuk

Marathon Digital, het grootste Bitcoin-miningbedrijf qua marktkapitalisatie, is beboet met $138 miljoen nadat het schuldig werd bevonden aan het schenden van een geheimhoudings- of non-circumvention-overeenkomst.

Michael Ho, de voormalige medeoprichter van US Bitcoin Corp en de chief strategy officer van miningbedrijf Hut 8, won een unaniem juryoordeel in zijn contractbreukzaak tegen Marathon Digital Holdings.

Ontwikkelen van groeistrategie voor Marathon

Een non-circumvention-overeenkomst is een juridisch afdwingbare overeenkomst die bedrijven of personen beschermt tegen omzeiling door andere partijen die deelnemen aan een transactie.

Affeld England & Johnson LLP, het advocatenkantoor dat Ho vertegenwoordigde, legde uit dat Ho in 2020 een groeistrategie voor Marathon ontwikkelde, waaronder de ontwikkeling van een grootschalige Bitcoin-miningfaciliteit in Noord-Amerika. Volgens het advocatenkantoor heeft Marathon hun overeenkomst met Ho geschonden door zijn strategie uit te voeren zonder hem te compenseren voor de bedrijfseigen informatie die hij verstrekte, wat hun non-circumvention-overeenkomst schond.

David Affeld, een van de partners bij Affeld England & Johnson LLP die de zaak behandelde, benadrukte het belang van het nakomen van verplichtingen en het kiezen van de juiste zakenpartners. “Het geeft een krachtige boodschap af dat ethische bedrijfspraktijken niet optioneel zijn, maar essentieel,” zei Affeld.

Belang van nakomen van contractuele verplichtingen benadrukt

Het unanieme juryvonnis van $138 miljoen rechtvaardigt volgens Affeld Ho’s inspanningen en expertise. “Het benadrukt het belang van het nakomen van contractuele verplichtingen en het respecteren van professionele relaties,” voegde hij toe.

Affeld werkte samen met Gregg Zucker van Foundation Law Group LLP, die de oorspronkelijke rechtszaak had aangespannen.

Ondanks de rechtszaak blijft Marathon Digital Holdings ‘s werelds grootste Bitcoin-miningbedrijf op basis van marktkapitalisatie. Met een waarde van $6,77 miljard overtreft het bedrijf het op een na grootste miningbedrijf, CleanSpark, met 48%. Volgens gegevens van CompaniesMarketCap heeft CleanSpark een marktkapitalisatie van $4,13 miljard.

In juni verdubbelde Marathon Digital zijn operationele hashrate jaar op jaar naar 26,3 exahashes (EH/s). Deze stijging werd toegeschreven aan verbeteringen in zijn Ellendale-faciliteit, die in juli volledig operationeel werd. Volgens Fred Thiel, CEO en voorzitter van Marathon Digital, veroverde hun mining pool 158 blokken in de maand, wat een stijging van 10% laat zien vergeleken met het voorgaande jaar.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?