zuck
Regulatie

Mark Zuckerberg geeft toe: ‘Ik heb spijt van het toegeven aan censuurdruk tijdens COVID-19’

Meta-CEO Mark Zuckerberg heeft verklaard dat Facebook tijdens de pandemie door de regering-Biden onder druk werd gezet om COVID-19-inhoud te censureren, en hij betreurt het dat het bedrijf aan die eisen heeft voldaan.

Op 26 augustus stuurde de techmiljardair een brief naar Jim Jordan, voorzitter van de Justitiecommissie van het Huis van Afgevaardigden, waarin hij zijn zorgen uitte over de moderatie van inhoud op sociale mediaplatforms.

‘Druk vanuit de overheid was verkeerd’

Zuckerberg verklaarde dat hoge functionarissen van de regering van president Joe Biden in 2021 herhaaldelijk druk uitoefenden op het bedrijf om bepaalde COVID-19-informatie te censureren, waaronder humor en satire.

Hoewel hij toegaf dat het uiteindelijk de beslissing van het Meta-team was om deze inhoud te censureren, gaf hij aan dat met de kennis en informatie van nu sommige keuzes anders zouden zijn gemaakt.

“Ik ben van mening dat de druk van de overheid verkeerd was, en ik betreur het dat we ons toen niet sterker hebben uitgesproken,” zei hij. “Ik geloof dat we onze inhoudsnormen nooit mogen aanpassen onder druk van welke regering dan ook, ongeacht de richting.”

Reacties op sociale media na brief van Zuckerberg

De brief van Zuckerberg zorgde voor veel reacties op sociale media, vooral van mensen die vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel hebben staan.

Gabor Gurbacs, directeur Digitale Activiteitenstrategie bij VanEck, deelde de brief op X en sprak zijn tevredenheid uit dat Zuckerberg deze kwestie openbaar had gemaakt. Hij benadrukte dat elke ambtenaar die illegaal mediabedrijven onder druk heeft gezet om hun gebruikers te censureren, bij naam genoemd, onderzocht en voor de rechter gebracht zou moeten worden.

“Mensen hebben er genoeg van. De overheid controleert de meningsuiting niet. De aarde is geen gevangenis en zij zijn niet onze cipiers,” voegde hij eraan toe.

Ook tech-miljardair Elon Musk reageerde positief op de brief van Zuckerberg. Hij benadrukte dat zijn sociale mediaplatform, X, “echt bedoeld is om alle standpunten te ondersteunen binnen de grenzen van de wetten van landen.” Musk noemde Zuckerbergs uiting van spijt “een stap in de goede richting.”

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13