Bitcoin Nieuws

Meevallend banenrapport VS laat de Bitcoin koers dalen

De Bitcoin koers is deze ochtend weer tot boven de 23 duizend dollar gestegen. De koersstijging vond plaats vooruitlopend op het Amerikaanse banenrapport die zojuist gepubliceerd is. Vlak na de publicatie viel de prijs van de grootste cryptomunt weer naar beneden. Wat stond er in het banenrapport en waarom heeft het de BTC prijs laten dalen?

Wat staat er in het banenrapport?

Ongeveer een zelfde koersstijging vond plaats op de aandelenmarkt en dit is dan ook wat de Bitcoin rally van vandaag veroorzaakt. Cryptomunten zijn al maanden lang gekoppeld aan de prestaties van de aandelenmarkt. Vooral de correlatie met de NASDAQ is enorm hoog. Beide markten hebben het moeilijk gehad toen de verwachtingen voor renteverhogingen door de Federal Reserve stegen te midden van hardnekkig hoge inflatie, maar zijn van het slechtste niveau van de afgelopen maanden geklommen.

Rond 14:30 Nederlandse tijd is het banenrapport in Amerika gepubliceerd. Volgens verschillende analisten ziet dit er vrij positief uit. Het aantal werklozen is gedaald en er zijn 528 duizend banen bijgekomen. Dit betekent dat de banenmarkt concurrerender is dan ooit.

Echter. Of dit goed nieuws is voor de aandelen en cryptomarkt is nog maar de vraag. Volgens verschillende analisten zal het namelijk betekenen dat de Federal Reserve de rente op zal blijven schroeven en dat is slecht nieuws voor risicovolle assets.

Bitcoin nieuws

Grayscale aangeklaagd omdat GBTC wordt verhandeld met 43% korting
Bitcoin verliest koers van 17.000 dollar, onzekerheid heerst
Vroeg of laat zullen Centrale banken Bitcoin in hun reserves hebben
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?
Whale verkoopt 420 Bitcoin die hij in 2012 voor 15 dollar per stuk kocht
SEC zet laatste harde aanval in op Ripple Labs in rechtszaak

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten