Amerika, verenigde staten
Bitcoin

Meevallend banenrapport VS laat de Bitcoin koers dalen

De Bitcoin koers is deze ochtend weer tot boven de 23 duizend dollar gestegen. De koersstijging vond plaats vooruitlopend op het Amerikaanse banenrapport die zojuist gepubliceerd is. Vlak na de publicatie viel de prijs van de grootste cryptomunt weer naar beneden. Wat stond er in het banenrapport en waarom heeft het de BTC prijs laten dalen?

Wat staat er in het banenrapport?

Ongeveer een zelfde koersstijging vond plaats op de aandelenmarkt en dit is dan ook wat de Bitcoin rally van vandaag veroorzaakt. Cryptomunten zijn al maanden lang gekoppeld aan de prestaties van de aandelenmarkt. Vooral de correlatie met de NASDAQ is enorm hoog. Beide markten hebben het moeilijk gehad toen de verwachtingen voor renteverhogingen door de Federal Reserve stegen te midden van hardnekkig hoge inflatie, maar zijn van het slechtste niveau van de afgelopen maanden geklommen.

Rond 14:30 Nederlandse tijd is het banenrapport in Amerika gepubliceerd. Volgens verschillende analisten ziet dit er vrij positief uit. Het aantal werklozen is gedaald en er zijn 528 duizend banen bijgekomen. Dit betekent dat de banenmarkt concurrerender is dan ooit.

Echter. Of dit goed nieuws is voor de aandelen en cryptomarkt is nog maar de vraag. Volgens verschillende analisten zal het namelijk betekenen dat de Federal Reserve de rente op zal blijven schroeven en dat is slecht nieuws voor risicovolle assets.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?