Mercedes Redbull F1
Exchange

Mercedes F1 stopt met FTX-samenwerking

Het Formule 1-team van Mercedes heeft aangegeven dat ze de samenwerkingsovereenkomst met de crypto-exchange FTX hebben stopgezet. Dit voorafgaand aan de voorlaatste race van het F1-seizoen.

FTX in de problemen

De crypto-exchange, die eerder één van de grootste exchanges wereldwijd was, heeft nu moeite om de miljarden aan fondsen op te halen die het nodig heeft om te overleven. Ook kijken de toezichthouders en regelgevers inmiddels mee naar de FTX-fiasco.

Afgelopen jaar heeft Mercedes F1 een sponsorovereenkomst getekend met FTX, toen het Formule 1 team nog de regerend kampioen was. Inmiddels zijn zij dit niet meer, sinds Max Verstappen voor Red Bull dit seizoen voor de tweede keer achtereenvolgend kampioen zal worden. Alhoewel er nog 2 races gereden moeten worden, is het verschil tussen de nummer 1 (Max Verstappen) en de nummer 2 (Sergio Pérez) te groot. Zelfs wanneer Verstappen 2 keer zou uitvallen blijven er genoeg punten over om wederom wereldkampioen te worden.

Nu heeft Mercedes naar eigen zeggen als eerste stap de samenwerkingsovereenkomst met de crypto-exchange gestopt. Een teamwoordvoerder voegde hier het volgende aan toe:

Dit houdt in dat het crypto-bedrijf vanaf dit weekend niet meer op onze raceauto en andere merkactiva zal staan. Wij zullen de situatie nauwlettend blijven volgen terwijl deze zich ontwikkelt.

Het F1-seizoen eindigt op 20 november in Abu Dhabi, terwijl Mercedes hard aan de slag is om dit seizoen nog een race te winnen. Zowel Lewis Hamilton als George Russell heeft als slot dit seizoen nog niets gewonnen.

Exchange nieuws

Voormalig Binance-CEO Changpeng Zhao komt vrij op 29 september
Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Amerikaanse beurs Coinbase introduceert synthetische versie van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13