Energie, Bitcoin
Bitcoin

Micheal Saylor: Er wordt veel onzin verspreid over het energieverbruik van de Bitcoin

In aanloop naar de transitie van Ethereum naar Proof-of-Stake, komt Bitcoin maximalist Michael Saylor met een geschreven stuk over de klimaat-impact van Bitcoin mining. De voormalig CEO van MicroStrategy, die zich nu volledig op Bitcoin focust voor het bedrijf, is van mening dat er teveel onzin verspreid wordt over Bitcoin mining.

Schoonste industrie ter wereld

In één van de belangrijkste argumenten in het stuk reageert Saylor op de notie dat Bitcoin mining niet energie-efficiënt is. Hierop reageert Saylor door te claimen dat Bitcoin mining “de schoonste industriële consumptie van elektriciteit is en dat er geen grote industrie is die sneller efficiënt wordt dan deze.” Dit argument dekt hij met cijfers van de Q2 Global Bitcoin Data Mining Review die in juli werd gepubliceerd door de Bitcoin Mining Council, een groep van 45 bedrijven die claimen 50,5 procent van de hashrate te vertegenwoordigen.

“Onze cijfers laten zien dat ~59,5 procent van de energie voor Bitcoin mining van duurzame bronnen afkomstig is en dat de energie-efficiëntie jaar op jaar met 46 procent verbeterd is”, aldus de Bitcoin Mining Council. “Ongeveer 4 tot 5 miljard dollar is jaarlijks nodig om een netwerk van energie te voorzien en te beveiligen dat een waarde vertegenwoordigt van 420 miljard dollar”, zo gaat Saylor verder.

Minder energie-intensief dan Google, Netflix of Facebook

Dat Bitcoin slechts 4 tot 5 miljard dollar aan energie nodig heeft om een netwerk van 420 miljard dollar in de lucht te houden maakt het volgens Saylor minder energie-intensief dan Google, Netflix of Facebook. Daarnaast is Bitcoin hiermee 1 tot 2 ordes van grootte minder energie-intensief dan traditionele bedrijven uit de 20e eeuw als luchtvaartmaatschappijen, logistieke bedrijven, retail-partijen en boerderijen”, zo schrijft Saylor.

In zijn afsluitende woorden schrijft Saylor dat alle negativiteit richting Proof-of-Work mining afleidt van de potentiële voordelen. “Bitcoin mining kan een schone, winstgevende en moderne industrie brengen die hard geld genereert naar plekken op de wereld waar in eerste instantie niets mogelijk was. Het enige wat je nodig hebt is een satellietverbinding”, zo sluit Saylor af.

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging