MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

MicroStrategy koopt opnieuw voor miljoenen aan Bitcoin

MicroStrategy, de grootste bedrijfsmatige investeerder in Bitcoin, rapporteerde voor het eerste kwartaal van 2024 een verlies van 53,1 miljoen dollar. Dat verlies werd behaald door 191,6 miljoen dollar aan afschrijvingen van “verliezen” op Bitcoin.

De omzet van MicroStrategy viel ook nog eens met 5,5 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023 en kwam uit op 115,2 miljoen dollar.

MicroStrategy verliest geld op Bitcoin?

Hoe is MicroStrategy erin geslaagd om gedurende het eerste kwartaal van 2024 geld te verliezen op Bitcoin? Dat heeft ermee te maken dat zijn nog de oude accounting-regels volgen in de Verenigde Staten.

Hierdoor “moeten” zij koersdalingen van Bitcoin meenemen in hun boekhouding, maar mogen ze koerswinsten pas meenemen op het moment dat ze op de verkoopknop drukken en de winsten gerealiseerd zijn.

Om die reden staan de Bitcoin van MicroStrategy voor gemiddeld 23.680 dollar op de balans en dragen ze een waarde van 5,07 miljard dollar, in plaats van de daadwerkelijke waarde van 15,2 miljard dollar.

Ondertussen heeft MicroStrategy er in april ook weer voor 7,8 miljoen dollar aan Bitcoin bijgekocht. Dat leverde een aankoop van 122 stuks op, waarmee MicroStrategy nu een totaal van 214.400 Bitcoin bezit.

De miljarden van MicroStrategy

MicroStrategy haalde eerder dit jaar 1,5 miljard dollar op met speciale obligatierondes. Met dat geld wist het nog eens 25.250 Bitcoin te kopen gedurende het eerste kwartaal.

Daarmee is MicroStrategy al 14 kwartalen op rij bezig om meer Bitcoin te kopen voor het bedrijf, zo wist president en CEO Phong Le te vertellen tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Het aandeel reageerde niet heel vrolijk op de cijfers, want in de na-handel viel het aandeel met bijna 5 procent omlaag volgens de cijfers van Google Finance.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Bitcoin-ETF volumes op hoogste punt in 7 weken tijd
Crypto analisten waarschuwen: Bitcoin nog niet uit de gevarenzone
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten